Foto: Carina info

PRAVIO SE DA NE ZNA

BUGARIN SA ŽENOM I DETETOM UHVAĆEN U KRIJUMČARENJU: Rekao srpskim carinicima da nema ništa, a oni mu pronašli MNOGO zlata (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su juče na graničnom prelazu Ribarci, prema Republici Bugarskoj, sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 300 grama zlatnog nakita.

Neprijavljeni zlatni nakit otkriven je u mercedesu švedskih registarskih oznaka kojim je upravljao švedski državljanin bugarske nacionalnosti.

foto: Carina info

Putnik je sa suprugom i detetom krenuo iz Švedske na odmor u domovinu, ali nakit težak gotovo 300 grama nije prijavio na ulazu u Srbiju.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa, ali je detaljna kontrola pokazala da to nije tačno.

foto: Carina info

Naime, otvorivši pregradu u sredini zadnjeg sedišta, carinici su ugledali kutiju koja je tamo bila smeštena i u kojoj se nalazio deo nakita, dok je drugi deo bio spakovan u specijalnu kutiju za nakit ispod stvari na zadnjem sedištu.

U kutijama su se našli razni zlatni predmeti: lančići, narukvice, prstenje, broševi, pa čak i jedna zlatna krunica.

foto: Carina info

Upitani zbog čega nisu prijavili nakit na ulasku u Srbiju, putnici su odgovorili da nisu znali da to treba da urade jer je reč o njihovom porodičnom nakitu.

foto: Carina info

Podsećamo putnike da dragocenosti, poput zlatnog nakita, obavezno moraju da se prijave na ulasku u zemlju kako bi nesmetano kasnije mogle da se iznesu.

(Kurir.rs)