Foto: Profimedia

mogu se videti rupe na letelici

DRAMA NA NEBU! Pogođen helikopter kolumbijskog predsednika

Kolumbijski predsednik Ivan Duke Markes potvrdio je da je na helikopter kojim je leteo sa drugim zvaničnicima izvršen napad i da je letelica više puta pogođena.

Planeta

Incident se dogodio u petak, dok je predsednikov helikopter leteo kroz kolumbijsku regiju Katatumbo, prema Kukuti, glavnom gradu provincije Norte de Santander, potvrdio je Duke u video poruci, prenosi Rojters.

"Ono što je očigledno je da je ovo bio kukavički napad, pošto se mogu videti rupe na predsednikovoj letelici", naglasio je kolumbijski predsednik.

Pored njega, u helikopteru su bili i drugi zvaničnici, uključujući ministra odbrane Dijega Molana, ministra unutrašnjih poslova Danijela Palaciosa i guvernera Norte de Santander Silvana Serana.

Iz predsedništva je potvrđeno da u incidentu nije bilo povređenih, a nadležnim organima data su jasna uputstva da pronađu one koji stoje iza napada na predsednički helikopter.

U nemirnom region Katatumbo, na granici Kolumbije sa Venecuelom, nalaze se velike plantaže koke, glavnog sastojka kokaina.

Tu deluju i gerilci levičarske Nacionalnooslobodilačke vojske (ELN), bivši borci Kolumbijskih revolucionarnih oružanih snaga (FARC) koji odbijaju mirovni sporazum iz 2016. godine sa vladom, zajedno sa naoružanim kriminalnim grupama umešanim u trgovinu drogom.

Kurir.rs/Tanjug