Foto: @starsport

nije mu se išlo

KATAI ODBIO KINESKE MILIONE! Za duplo manje novca ostao da igra u Zvezdi!

Fudbaler crveno-belih za duplo manje para ostao u Beogradu

Fudbal

Aleksandar Katai produžio je ugovor sa Crvebnom zvezdom do juna 2024. pre odlaska na pripreme u Austriju. Međutim, manje je poznato da je sjajni fudbaler crveno-belih imao daleko unosniju ponudu iz Kine koju je odbio. Radilo se o plati vrednoj 1.200.000 evra po sezoni, sa mesečnom zaradom od čistih 100.000 evra.

foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Aleksandar Katai (30) imao je ozbiljan razgovor sa čelnicima Crvene zvezde, pre svih direktorom Zvezdanom Terzićem koji je bio upoznat sa ponudom iz Kine. U prilog tome, fudbaler šampiona dobio je godišnja primanja od 600.000 evra i velike bonuse za plasman u Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope. Sa druge strane, Kataiju se i nije previše išlo u inostranstvo, najviše zbog porodice. Nije želeo da bude odvojen od supruge i sinova, koji sigurno u vreme pandemije ne bi išli u Aziju.

foto: Starsport©

Aleksandar Katai vredno trenira pod palicom trenera Dejana Stankovića na pripremama u Austriji. Crveno-bele čeka težak put do grupne faze Lige šampiona. U drugom kolu kvalifikacija 21. ili 22. jula igraće protiv boljeg iz meča Makabi Haifa (Izrael) - Kairat (Kazahstan).

Kurir sport / A. R.