Foto: Printscreen Twitter/@republika1992, Shutterstock/S-F

Nela Savković Vukčević

NOVA KUKNJAVA DPS U CRNOJ GORI: Vraćanje crkava na Svetom Stefanu SPC je za njih otimanje imovine

Juče je, na oduševljenje najvećeg dela crnogorske javnosti, objavljena vijest da će Mitropolija crnogorsko primorska nakon punih šest decenija ponovo zvanično biti upisana kao vlasnik četiri crkve na ostrvu – grad hotelu Sveti Stefan, kojima je do sada gazdovala Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, a od pre dve godine akcionarsko društvo “Sveti Stefan hoteli”.

Crna Gora

Ipak, postoje i oni koje su užasnuti činjenicom da će svetinje biti vraćene pod okrilje Majke Crkve! U ime najjače opozicione partije reagovala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore.

"Više se i ne pokušava zamaskirati otimanje crnogorske imovine i kulturnih dobara, već se proglasom jedne partije i jednoga direktora, crkve sa Svetog Stefana poklanjaju Srbiji".

"Dovoljno je da Demokrate vjeruju kako crkve pripadaju Srpskoj crkvi, pa činjenice i dokazi nijesu važni, poručuje nam vladajuća partija, nazivajući čin krađe – pravednim pristupom".

"Kršeći jasne zakone države Crne Gore po kojima se kulturno dobro ne može otuđiti, i znajući da iz nepravde ne nastaje mir, vlast žuri da nas zavara pričama o "ljubavi i slozi", koji će se širiti sa okupiranih crnogorskih oltara", zaključila je Savković Vukčević.

Kurir.rs/In4S