Foto: Profimedia

kuhinja

VEGANSKI SLADOELD: Idealno ozveženje tokom vrelih letjih dana! Evo kako da napravite NISKOKALORIČNU i ZDRAVU poslasticu! (RECEPT)

Žena

Sladoled je idealan za rashlađivanje tokom vrelih letnjih dana, a ukoliko je zdrav i niskokaloričan, dobili ste savršenu kombinaciju. Upravo jedan takav vam donosimo, sa neodoljivim ferero roše ukusom.

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 100 g otopljene crne čokolade
  • 100g iseckanih vegan napolitanki
  • 60g lešnika prženih, mlevenih
  • vegan pavlaka
  • prah šećer
  • crna čokolada za preliv

Priprema:

Vegan pavlaku sipati u dublju posudu, promešati sa prah šećerom i ostaviti u frižideru, umutiti čvrsto čokoladu, napolitanke i lešnike sa ostatkom prah šećera i spojiti sa ohlađenom smesom. Izliti u posudu za zamrzavanje i ostaviti nekoliko sati da se hladi.

Sladoled možete preliti crnom, topljenom čokoladom, listićma nane ili po želji.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./glossy

Bonus video: