Foto: pPrintscreen/YouTube

žena ima problem

AMBASADOROVA ŽENA ŠAMARA LI ŠAMARA: Supruga belgijskog diplomate u Seulu sada napala čistača

Belgija je saopštila da "bez odlaganja" povlači svog ambasadora iz Seula nakon što je njegova supruga ponovo fizički napala nekoga.

Planeta

Ambasador Petera Lekuje opozvan je krajem maja posle incidenta u aprilu kada je njegova žena, Sjang Sjuću snimljena kako udara ženu u prodavnici u Seulu. Lekuje je trebalo da se vrati u Belgiju ovog meseca.

U najnovijem incidentu, Sjang je fizički napala čistača u Seulu u ponedeljak ujutru. Sukob je, kako je CNN-u rečeno u policiji, počeo kada je neidentifikovani čistač čistio park i metlom slučajno dodirnuo Sjang.

Ambasadorova žena je onda zaurlala na njega i dva puta ga ošamarila, zbog čega ju je čistač gurnuo i ona je pala na zemlju.

Čistač je onda pozvao policiju i oboje su priznali da je do sukoba došlo. Niko nije želeo da podnese prijavu, a policija je odvela gospođu ambasadorku u obližnju kliniku na pregled jer se žalila da je bole leđa.

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da su posle incidenta momentalno pozvali ambasadora da se sa ženom vrati u Belgiju.

Seul je saopštio da će razmotriti činjenice i reagovati u skladu sa njima, ako bude potrebno.

Posle aprilskog incidenta, Lekuje se izvinio u ženino ime i rekao da je i njoj iskreno žao zbog incidenta, ali da je ona "imala razloga da bude ljuta zbog načina na koji su je tretirali u radnji, iako je fizičko nasilje totalno neprihvatljivo".

Kurir.rs