Foto: Kurir/T.Ilić

ispred Vukovog doma kulture

POČEO LILALO FESTIVAL: Loznicom prošetao Maks Metalika, visok 5 metara i težak 300 kilograma (FOTO)

Srbija
> 10:03h

LOZNICA - Programima ispred Vukovog doma kulture počeo je ovogodišnji četvorodnevni ‘’LilaLO’’ festival u organizaciji Turističke organizacije grada.

Najpre je na šetalištu mališane zabavljao Klovn Pucko, onda je performans ‘’Vatralj’’ izveo Teatar Mimart, a najveće oduševljene izazvala je pojava Maks Metalika, lutke visoke pet metara i teške 300 kilograma koja je prošetala platoom ispred Vukovog doma kulture.

foto: Kurir/T.Ilić

Lutkom su upravljali glumci beogradskog Lutkarskog pozorišta ‘’Pinokio’’, a ona se ‘’rukovala’’ sa decom, poljubila zastavu Srbije istaknutu na Vukovom domu, zašta je dobila veliki aplauz, da bi na kraju predstave sagorela u ljubavi.

foto: Kurir/T.Ilić

Posle toga usledilo je zvanično otvaranje festivala premijerom dokumentarnog filma ‘’Lilanje u Loznici’’. Film je snimljen prošle godine u produkciji TOG Loznice, titlovan je na engleskom jeziku, a govori o narodnom običaju lilanja u lozničkom kraju. Tačku na prvi dan stavili su ‘’Uvertira’’ i grupa ‘’Solo’’ zajedničkim koncertom na šetalištu, a veče je ulepšao i veliki vatromet.

foto: Kurir/T.Ilić

Danas se programi odvijaju u Vukovom rodnom Tršiću gde od 18 časova počinje takmičenje ‘’Brkovi po Vuku’’, od 20 koncert na Saborištu ima Škola rok gitare da bi sat kasnije nastupio dr Nele Karajlić.

foto: Kurir/T.Ilić

U Tršiću će trajati i ‘’LilaLO’’ promenada, nastupi uličnih svirača i živih statua, izložba zanatskog piva, oldtajmeri, cirkuske radionice i etno-bazar. Besplatan autobuski prevoz na liniji Banja Koviljača-Loznica-Tršić danas i sutra biće organizovan za odlazak na sve programe festivala.

foto: Kurir/T.Ilić

Kurir.rs/T.Ilić