Foto: T. Ilić

VELIKE VRUĆINE

LOZNIČANI IMAJU DOVOLJNO VODE: Stanje na vodovodnoj mreži je dobro kao i tehnička ispravnost

Srbija

Leto, koje od prvoga dana pokazuje koliko visoko može podići temperaturu pa je ona često iznad 30 podeoka, nije uticalo na snabdevanje Lozničana vodom za piće iz JP "Vodovod i kanalizacija".

Za razliku od susednog Malog Zvornika, gde je ovih dana Opštinsko veće donelo naredbu da se pijaća voda koristiti racionalno i u skladu sa njenom namenom, Loznica nema takvih problema.

Prema rečima Željka Marjanovića, direktora "Vodovoda", potrošnja jeste povećana, ali vode ima dovoljno i, kako podseća, u poslednih šest godina nije bilo restrikcija u njenoj isporuci. Preduzeće je prošloga meseca proizvelo 675.200 kubnih metara vode, za 55.000 kubika više nego u junu 2020. godine, a u prvih jedanaest julskih dana 256.000 kubika i sigurno će premašiti lanjsku julsku isporuku.

foto: T. Ilić

Uprkos tome što vode ima, snabdevanje je redovno i kvalitetno, iz "Vodovoda" apeluju na građane da je troše namenski i racionalno, nikako za punjenje bazena, polivanje staza, pranje automobila, zalivanje bašti i slično.

Loznička voda jedna je od nakvalitetnijih u Srbiji, a samo preduzeće kvalitet kontroliše tri puta dnevno s tim da i Zavod zajavno zdravlje u Šapcu uradi 40 raznih analiza mesečno.

Stanje na vodovodnoj mreži je dobro kao i tehnička ispravnost svih hidranata u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, kažu u preduzeću koje se brine da lozničke slavine ne ostanu suve ni kada "zvezda baš upeče".

(Kurir.rs/T. Ilić)