Foto: Profimedia, Dado Đilas

ODBROJAVANJE

JOŠ 8 DANA DO TOKIJA: Srbija sa 86 boraca napada medalje na Olimpijskim igrama!

Samo osam dana deli nas od početka najveće sportske smotre na svetu! Pod nikad čudnijim okolnostima, u Tokiju će ipak biti održane Olimpijske igre, na kojima će Srbiju predstavljati 86 takmičara.

Ostali sportovi
> 10:51h

Zastavu naše zemlje nosiće vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić, a zlatni delfin iz Rija 2016. ne krije uzbuđenje.

- Prošlo je pet godina od prošlih Igara. Želeli bismo da osvojimo još jedno zlato, ali put je dugačak. Selektor Dejan Savić je najbolje upućen kako ćemo izgledati na početku i na kraju turnira, tako da bi trebalo biti pametan i tempirati formu za pravi trenutak - jasan je Filipović, uz podsećanje da će vaterpolisti biti u grupi sa Španijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Australijom i Kazahstanom.

foto: Starsport©

Bronzana sa Olimpijskih igara iz Rija 2016, naša rekorderka u skoku udalj Ivana Španović s najvišim ambicijama ide u prestonicu Japana.

- Povreda se desila u pogrešno vreme, ali oporavila sam se. Nismo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre i više sam nego zadovoljna kako teku pripreme u Dubaiju. Sve što radimo služi cilju da na tom takmičenju budem na mom nivou, da skočim 7,10-7,15 metara, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato - jasna je Ivana Španović.

foto: Starsport©

Zlatna olimpijka iz Londona 2012, tekvondistkinja Milica Mandić ne krije da joj je ovo poslednje veliko takmičenje.

- Svako od nas ko se nađe u Tokiju ciljaće najviši domet. Ove igre će biti drugačije od prethodnih, jer neće biti publike, nećemo moći da gledamo druge sportiste, ali svako od nas ima svoj zadatak ispred sebe, da kada dođe na teren, ostvari ono za šta je trenirao. Teško će biti i sve oko protokola, testiranja na virus, ali na nama je da tamo odemo zdravi - istakla je Mandićeva.

foto: TK Galeb

Osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. u kategoriji do 90 kg, rvač Nemanja Majdov kaže da će dati sve od sebe u Japanu.

- Ovo će ujedno biti prvo veliko međunarodno džudo takmičenje koje se održava nakon obustavljanja svih turnira početkom marta prošle godine. Osećam se odlično, iako se nisam borio mesecima. Voleo bih da se sastanem sa ozbiljnim kandidatima na Olimpijskim igrama i da odmerim snage s njima - jasan je Majdov.

foto: Profimedia / Naoki Nishimura

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se od 23. jula do 8. avgusta.

foto: Kurir

Kurir/sport Darko Lučić