Foto: Printscreen/Facebook Prof. dr Zoran Radojičić

lepo

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ NA KOLEKTIVNOM VENČANJU: Mladencima želim mnogo dece, ova tradicija postoji već 22 godine

Beograd

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić dočekao je danas ispred Starog dvora parove koji su deo tradicionalne manifestacije "Kolektivno venčanje" i kao domaćin poželeo im svu sreću.

Ove godine 30 mladenaca najpre se okupilo u "Kombank dvorani", a potom su prošetali do Starog dvora, gde su izgovorili sudbonosno, kolektivno "da" i uživali u prigodnom kulturno-umetničkom programu.

Radojičić je istakao da "svadba za maštanje" promoviše porodicu i ljubav, zbog čega šalje divnu poruku u svet.

Manifestacija je velika radost za Beograd, tradicija koja postoji već 22 godine. Prošle godine, nažalost, nije održana zbog situacijenije značajno samo za Beograd, jer i ljudi iz regiona žele da budu deo svega ovoga, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je još jednom istakao da mu je bila čast da bude domaćin ove manifestacije i ukazao na važnost vakcinacije kako bi slični događaji mogli da budu održavani u Beogradu i u nar u vezi sa koronom, ali je ove godine zahvaljujući procentu vakcinisanih građana, koji je premašio 50 odsto, mogla da se održi. "Kolektivno venčanje" ednim mesecima.

- "Kolektivno venčanje" slavi ljubav, ali i plodove ljubavi, te mladencima želim mnogo dece jer će Beograd i Srbija imati perspektivu jedino ako nas bude još više - naveo je gradonačelnik Radojičić.

Manifestacija "Kolektivno venčanje" nastala je 1999. godine kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, a od tada Grad Beograd učestvuje u organizaciji.

(Kurir.rs/Tanjug)