Foto: Kurir/Ž. M.

tradicija

ETNO FESTIVAL U RIBARSKOJ BANJI: Počela tradicionalna kulturna manifestacija (FOTO)

Srbija

Velika kulturna manifestacija “Kulturno leto Ribarske Banje” počela je Etno festivalom hrane, muzike i starih zanata, koji se po tradiciji održava svake godine.

Dr Dušan Šokorac, direktor Specijalne bolnice “Ribarska Banja”, svečano je otvorio manifestaciju, koja je okupila veliki broj učesnika i posmatrača.

foto: Kurir/Ž. M.

Na Etno festivalu se predstavilo više od 50 izlagača sa svojim raznovrsnim eksponatima iz cele Srbije, a mnogobrojna publika je uživala i u degustaciji starih srpskih jela, pića, meda i pčelinjih proizvoda.

foto: Kurir/Ž. M.

Ljubitelji starina su bili oduševljeni u predstavljanju suvenira, ručnih radova i drugih umotvorina vrednih domaćica i domaćina iz cele zemlje. Predstavila su se i kulturno umetnička društva, kreativne radionice i brojni pojedinci, koji su izveli bogat kulturno umetnički program.

foto: Kurir/Ž. M.

Etno festival hrane, muzike i starih zanata jedna je u nizu brojnih manifestacija koja se svake godine organizuje u Ribarskoj Banji u okviru Leta kulture u ovoj kraljevskoj banji, u kojoj je leka svojem reumatizmu tražio i Kralj Petar prvi Karađorđević, na početku 20. veka, kada je izgrađen i veliki broj objekata.

Kurir.rs/Ž. M.