Foto: Screenshot YT/ACV Crne Gore

dragan đurović

NOVA BRUKA CG VLASTI: Nisu smenili člana DPS sa čela Agencije za civilno vazduhoplovstvo, on avanzovao na međunarodnom nivou

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović na plenarnoj sednici generalnih direktora vlasti civilnog vazduhoplovstva održanoj 12. jula 2021. godine ponovo je izabran za člana Koordinacionog odbora Evropske konferencije o civilnom vazduhoplovstvu (ECAC) , koju čine 44 države članice.

Crna Gora

Umesto da je Vlada Crne Gore sa šefa Agencije za vazduhoplovstvo uklonila dugogodišnjeg visokog funkcionera DPS-a i tako sprečila njegov izbor u IKŽM, Agencija je u svojoj izjavi navela da Đurovićev izbor predstavlja značajno priznanje za njega lično i za država Crna Gora.

Ovo je saopštila Agencija za civilno vazduhoplovstvo, ističući da je izbor Đurovića priznanje njegovom ličnom angažmanu i izuzetno zapaženim rezultatima Agencije za civilno vazduhoplovstvo u razvoju bezbednosti i bezbednosti vazdušnog saobraćaja u Evropi. Izbor direktora Agencije predstavlja priznanje njegovom ličnom zalaganju, a u Evropi vrlo zapaženim rezultatima Agencije za civilno vazduhoplovstvo u razvoju bezbednosti i bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

Značajno je priznanje i za Crnu Goru, koja prvi put u istoriji ima predstavnika u upravljačkim strukturama nekih evropskih vazduhoplovnih institucija - navodi se u saopštenju Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Pored funkcije u Koordinacionom odboru, Đurović je predložen i za člana Osnivačkog odbora Zajedničke organizacije za obuku vazduhoplovnih vlasti (JAA TO), na predlog direktorke IKŽM Alezije Cuarante. Nakon što je dobio podršku svih kolega direktora, Đurović je na tu funkciju izabran 13. jula 2021. godine u povezanom telu IKŽM-a.

Podsetimo, Dragan Đurović je bio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore, a za vreme njegovog mandata glavni urednik Dana, Duško Jovanović, upravo je ubijen. Omogućavanje njegovog napredovanja u službi još je jedan šamar svima koji su se nadali da će nova vlada doneti dugo očekivane promene na svim nivoima.

Kurir.rs/Borba.me