Foto: Starsport

Intervju Ivana Španović

IVANA ŠPANOVIĆ ODAVNO NACILJALA NAJVIŠE POSTOLJE: Najavila sam zlato u Tokiju posle Rija, neću sad sigurno da menjam planove!

Naša najbolja atletičarka i rekorderka, evropska šampionka u skoku udalj, ne krije da joj je najsjajnije odličje veliki imperativ uprkos povredi koju je doskoro imala

Tokyo 2020

Ivana Španović slovi za jednog od favorita za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Evropska prvakinja iz Amsterdama pre pet godina i bronzana sa Olimpijskih igara iz Rija pokazala je dobru formu na mitinzima Dijamantske lige, što ukazuje da bi mogla ostvariti dobar rezultat u Japanu.

Takmičenja u atletici na Olimpijskim igrama počinju 30. jula, a među prvima će na borilišta Ivana Španović. Kvalifikacije su u 10 časova ujutro, što će biti izazov za sve skakačice udalj, ne samo za našu Ivanu. Njen trener Goran Obradović sve je podredio Olimpijskim igrama u Tokiju, tako da su odrađene pripreme u Španiji, u gradu Estepona.

foto: Dado Đilas

Početkom godine Ivana Španović imala je povredu noge, tačnije slomila je metatarzalnmu kost na desnom stopalu, zbog koje je nosila ortopedsku čizmu. Zbog toga je propustila Svetsko prvenstvo u atletici u dvorani od 19. do 21. marta u Nankingu, u Kini, gde nije branila zlatnu medalju iz Birmingema osvojenu 2018. godine.

- Neko sam ko uvek ima najviše ambicije i nikada se ne takmičim samo zbog takmičenja. Bitno je uvek da znaš za šta se spremaš i gde ti je mesto. Tokio je neki vrhunac 20-godišnjeg rada. I mog i Goranovog kao trenera. Neka naša prognoziranja za Tokio su daljine preko 7,10 metara, koje su potrebne za medalju. Mislim da još nisam došla do svojih limita. Imam 31 godinu i nemam više strah od takmičenja - rekla je Ivana Španović i samouvereno nastavila:

- Najavili smo zlato u Tokiju posle Rija i nemam nameru da se krijem i da govorim manje od onoga što stvarno očekujem!

Prete Amerikanke, Nemica i Ukrajinka

Glavne rivalke za medalju Ivani Španović biće Amerikanke - čuvena Britni Ris i mlada nada Tara Dejvis. Tu je i svetska šampionka Nemica Malajka Mihambo, prvakinja Evrope u dvorani Ukrajinka Marina Bek-Romančuk, kao i Nigerijka Ese Brume. Takmičenja počinju 30. jula.

Kurir.rs/ Piše Aleksandar Radonić Foto: Starsport