Foto: AP

Ušao u legendu

VELIKA ČAST ZA TINEJDŽERA: Ima 18 godina, a stadion u Francuskoj već NOSI IME po njemu! FOTO

Eduardo Kamavinga, supertalentovani je fudbaler Rena, za koga interesovanje pokazuju mnogi veliki klubovi Evrope. Ipak, ovaj tinejdžer se izdvaja od nekolice evropskih igrača sličnih karakteristika.

Fudbal

Verovatno nikada u istoriji fudbala se nije dogodilo da jedan stadion dobije ime po tako mladom igraču, a Eduardo može da se pohvali baš s tim. Ima 18 godina, a stadion u mestu Lašapel Žanson u blizini Rena dobio je ime po njemu - Stadion Eduardo Kamavinga.

On je, naime, rastao u obližnjem Fužeru i kao petlić je počeo da uči fudbal u akademiji CF2L u Lašapel Žansonu. Neverovatan talenat ga je već sa 13 godina odveo u Ren.

Kada su čelni ljudi CF2L akademije uspeli da izgrade novi stadion, odlučili su da mu daju naziv po najpoznatijem produktu njihove fudbalske škole, a to je upravo Eduardo Kamavinga.

On je,inače, rođen u Angoli, ali, kada je imao dve godine, njegovi roditelji su uspeli da se domognu Francuske. Dalja priča kao da je iz filma, Eduardo je u najranijih fudbalskim danima privukao pažnju kao jedan od najtalentovanijih klinaca u Francuskoj.

Sa 16 godina debitovao je za Ren u Lig 1, a odigrao je već 67 mečeva za ovaj klub u elitnom društvu. Dogurao je i do seniorske reprezentacije Francuske. U oktobru prošle godine u prijateljskom meču sa Ukrajinom postao je najmlađi strelac "galskih petlova" još od 1914.godine.

Navodno, Real je spreman da ga plati 50 miliona evra, a u trci je i Mančester junajted.

Kurir sport