TOKIO 2020

MINISTAR UDOVIČIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Srpski sport je mnogo napredovao, Miličino zlato je EMOTIVNO, vratilo me u igračke dane!

Osvajači olimpijskih medalja na Igrama u Tokiju tekvondistkinje Millica Mandić i Tijana Bogdanović i strelac Damir Mikec, doputovali su jutros u Beograd gde su ih dočekale brojne novinarske ekipe i članovi porodica.

Tokyo 2020
> 17:45h

I dok proslavljamo naše pobede u Tokiju, srpski sportisti nastavljaju da nižu uspehe. Najbolji teniser sveta Novak Đoković se pobedom nad Keijom Nišikorijem plasirao u polufinale OI u Tokiju. Vaterpolisti Srbije zabeležili su drugi trijumf pošto su ubedljivo savladali selekciju Australije.

Delfini su ovom pobedom došli na korak od četvrtfinala OI. Ovo je odličan start naših sportista na OI u Tokiju, a o uspesima, zlatu na koje jurišamo i kojem se nadamo, kao i osvojenim medaljama, razgovaramo sa ministrom omladine i sporta, Vanjom Udovičićem.

"Ogromna je stvar. U Atini kao SCG imali smo tri medalje, u Pekingu i Londonu kao Srbija po tri medalje. Sada već imamo četiri medalje i nadamo se obaranju rekordu iz Rija gde smo osvojili osam medalja. Srpski sport je mnogo napredovao", rekao je Udovičić

Već u petak mogli bismo da uvećamo kolekciju medalja

" Novak Đoković u singlu i dublu, Zorana Arunović u streljaštvu, Nina Radovanović u boksu", na odličnom smo putu da donesemo još medalja ubeđen Udovičić

Udovičić je dodao da tek sledi rasplet u kolektivnim sportovima, ženskoj odbojci i košarci, vaterpolu, nastupaju rvači,kajakaši, atletičari.

Posebno je istakao Milicu Mandić.

" Njeno zlato me je emotivno pogodilo, jer sam setio Londona 2012 kad smo nakon izgubljenog polufinala čuli " Bože pravde" to nam je bio motiv u borbi za bronzanu medalju", prisetio se Udovičić.

Udovičić je objasnio kako doći do uspeha.

" Morate da imate jaku bazu, decu treba usmeriti na sport i obezbediti im adekvatne uslove od najranijih dana" zaključio je Udovičić.

Ministar Vanja Udovičić u petak ujutru putuje u Tokio da podrži naše sportiste u drugoj nedelji Olimpijskih igara.

Kurir sport