Foto: Dado Đilas

ispraćaj

NAVIJAČ KOG JE UBIO KLAN VELJE NEVOLJE DOBIO MURAL Na Dorćolu osvanuo lik Gorana Veličkovića, porodica drži opelo u crkvi KURIR TV

Crna Hronika
> 12:23h

Mural posvećen ubijenom vođi Partizanovih navijača Goranu Veličkoviću Goksiju osvanuo je na Dorćolu, a pored njegove slike ispisano je "Uvek prvi, uvek ispred svih".

Da podsetimo, juče je podignuta optužnica protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i 29 pripadnika njihove grupe koji se terete za najteža krivična dela, među kojima je i pet ubistava. Jedna od žrtava klana, kako se navodi, upravo je Veličković.

FOTO: Dado Đilas
FOTO: Dado Đilas
FOTO: Dado Đilas
Miljković i Belivukfoto: MUP Srbije

Podsetimo, 5. avgusta 2020. godine Veličkovićeva supruga prijavila je kako je njen muž nestao, a da je poslednji put viđen 3. avgusta oko 16.30 u Višegradskoj ulici u centru Beograda.

Nakon hapšenja grupe u februaru ove godine, obelodanjeno je da je Veličković jedna od žrtava, a da su fotografiju njegovog unakaženog tela sa odsečenom glavom pripadnici klana razmenjivali preko aplikacije Skaj. Veličkovića je, kako je Kurir pisao, prema svedočenju uhapšenog Bojana Hrvatina, sekirom ubio Marko Miljković.

Kurir.rs