Foto: Profimedia

sa 32 gigabajta memorije

OD 15. AVGUSTA BESPLATNI TABLETI ZA 67.592 OSNOVACA: Za učenike prvog i drugog razreda 4 osnovna udžbenika vredna oko 6.000 dinara

Beograd

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda beogradskih osnovnih škola dobiti tablete sa 32 gigabajta memorije i karticom Telekoma sa besplatnim internetom, a roditelji će od 15. avgusta dobiti pozive škole da preuzmu računare.

"Mislim da je primereno i dobro da beogradska deca imaju tablete. To nemaju deca u Rimu, Parizu, Londonu. Oni su osigurani i posle tri godine postaju vlasništvo roditelja. Svi će uz tablet dobiti i kod za digitalne udžbenike", rekao je Vesić.

foto: Kurir

On je dodao da je za učenike prvog i drugog razreda Grad Beograd doneo odluku da kupi četiri osnovna udžbenika, srpski, matematiku, svet oko nas i strani jezik, vredna oko 6.000 dinara, a 15. avgusta biće raspisan konkurs.

"Roditelji će se, uz potvrdu iz škole u koju je dete upisano u prvi ili drugi razred, prijavljivati i u roku od nekoliko dana biće im uplaćen novac. To znači da će svaki roditelj dobiti oko 50 evra za knjige", kazao je Vesić.

(Kurir.rs/Beta)