Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić

Da li ste znali?

DVE STVARI POVEZUJU MIRU ADANJU POLAK I KIJU KOCKAR! Malo ko zna čime su se one bavile pre nego što su postale TV zvezde

Pop kultura

Jedna od najboljih srpskih novinarki Mira Adanja Polak, pre nego što je dobila posao na televiziji, radila je kao stjuardesa nacionalne kompanije JAT.

- Imala sam 26 godina. Radila sam taj posao samo šest meseci. Već sam diplomirala psihologiju, znala nekoliko jezika i bila primljena. Želela sam da naučim kako da za najmanje vreme obavim što više poslova, a da slobodno vreme naučim da koristim što racionalnije. To što sam tada naučila primenjujem i danas. Niko ne može brže da se obuče i spremi od mene - otkrila je Mira na svom sajtu.

Prvi zarađeni novac potrošila je na jedan mali tepih koji i danas ima, jedan stočić i na komplet čaša neobičnog oblika. Jednom prilikom je čak i svom ocu usred zime iz Rima donela korpu crvenih trešanja.

foto: Dragan Kadić

Kija Kockar je radila u JAT, a na jednom letu nije joj bilo ni malo prijatno.

- Desilo se da u nam javili da se nalazi bomba u avionu, odmah su nas evakuisali i pretražili letelicu. Nisu našli bombu, ali ja nisam bila baš uverljiva... Ja sam se opraštala, već sam okrenula moje da se oprostimo - ispričala je jednom prilikom Kija scene sa nemilog događaja.

foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video: