Foto: Profimedia

VAŽNO PRAVILO

KRALJEVSKOJ DADILJI JE OVA REČ STROGO ZABRANJENA: Deci princa Vilijama i Kejt Midlton nikako NE SME da se obrati na ovaj način!

Pop kultura

Marija Boralo, dadilja je deci sa britanskog dvora i jedna od najbližih saradnika vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Školovala se na prestižnom univerzitetu namenjenom upravo za obrazovanje visokokvalifikovanih dadilja. U sklopu svoje obuke je dobila stroga uputstva kad je u pitanju briga o kraljevskoj deci. Tako je, između ostalog, naučila kako nikada ne sme da im se obrati sa rečju "deco", eng. "kids" ,nego ih uvek treba oslovljavati njihovim imenom.

foto: Profimedia

- Tako se prema deci iskazuje poštovanje - rekla je Luiz Heren, autorka knjige o kraljevskoj porodici i dodala da se u izuztetnim situacijama, dadilje kraljevskoj deci mogu obratiti sa rečju eng. "children" (deca) što u doslovnom prevodu znači isto što i eng. "kids", ali je službeniji.

Marija možda izgleda pomalo zastrašujuće sa svojom smeđom uniformom, šeširom i belim rukavicama, ali sreća sa decom najvažniji je dio vaspitanja.

Vreme za spavanje kraljevskoj deci počinje u 19 sati, otkrila je Luiz, a svakih nekoliko dana uvode se nova jela i ukusi. Takođe, vreme za igru ​​uvek se odvija napolju - bez obzira je li kiša ili sunce.

- Mnogo vožnje s biciklom, igranja sa svojim psima, baštovanstvo....Norland voli da deca uče kroz igru - dodala je Luiz.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./thesun

Bonus video: