Dobio dozvolu

Jat do podne poleće za Hurgadu

Problem s povratkom srpskih turista iz Egipta nastao je pošto agencija Triniti, nosilac ugovora s avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji

Društvo
> 10:30h

BEOGRAD - Jat ervejz je dobio dozvolu egipatskih vazduhoplovnih vlasti i do podne bi trebalo da sa beogradskog aerodroma za Hurgadu poleti avion po srpske turiste, rečeno je u Ministarstvu finansija i privrede Srbije.

Vlada Srbije sinoć je na vanrednoj sednici donela odluku da avion Jata odleti po putnike u Hurgadi i za to izdvojila potrebna sredstva i zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta.

Problem s povratkom turista iz Egipta nastao je pošto agencija Triniti, koja je nosilac ugovora s avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, tako da turisti koji su otputovali preko te agencije ne mogu da se vrate u Srbiju.

Deo turista vratio se juče kada su ostale agencije Ponte Travel, San lajn (Sun lajn), S.A.B i Faros preuzele ugovor i putnike agencije Triniti.

Turistička agencija Triniti je zatvorena, a vlasnik Nenad Ristić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe.