Foto: Starsport©

milioni u igri

ZVEZDA ŠEST PUTA SKUPLJA OD RIVALA Crveno-beli su favorit protiv Šerifa, a ulog je mnogo veći od igranja Lige šampiona!

Crvena zvezda večeras od 21 sat protiv Šerifa igra prvu utakmicu dvomeča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a ulog za crveno-bele je daleko veći od samog plasmana u elitni rang evropskog fudbala.

Fudbal
> 20:51h

Prema podacima sa sajta Transfermarkt koji je specijalizovan za fudbalsko transfer tržište i koji iz dana u dan ažurira podatke o cenama fudbalera, Zvezda je gotovo šest puta skuplja ekipa od Moldavaca.

Spisak crveno-belih broji 33 igrača koji ukupno vrede nešto više od 64 miliona evra, dok 27 fudbalera Šerifa "dobacuju" tek do 11,93 miliona. Dolazak Aleksandra Dragovića i Nenada Krstičića kao slobodnih igrača, ali i Loija Dionija na pozajmicu iz Anžea dodatno je povećao vrednost sastava kojim raspolaže Dejan Stanković, a isto su učinile i fantastične igre pojedinaca, pa je tako vrednost Mirka Ivanića u konstantnom usponu, a na ozbiljnu vrednost crveno-belih veliki uticaj ima i prva zvezda, Aleksandar Katai, kao i mladi tandem Veljko Nikolić - Željko Gavrić.

Sa druge strane, Šerif je i pojedinačno daleko skromniji po pitanju, a Zvezda će morati da obrati pažnju na kapitena Franka Kastanjedu kao i na Hansela Zapatu, koji je nedavno stigao na pozajmicu. Dvojicu Kolumbijaca su ujedno i jedini igrači Moldavaca čija se vrednost procenjuje na milion evra.

foto: Starsportphoto

Najvredniji igrači:

Crvena zvezda: Mirko Ivanić - 6,5 miliona Veljko Nikolić - 5 miliona Aleksandar Katai - 4,5 miliona Željko Gavrić - 4,5 miliona Filipo Falko - 3,5 miliona Milan Gajić - 3,5 miliona Aleksandar Dragović - 3,5 miliona Gelor Kanga - 3,2 miliona

Šerif: Frank Kastanjeda - 1 milion Hansel Zapata - 1 milion Henrik Luvanor - 800.000 Momo Jansan - 750.000 Kristijano - 600.000 Jorgos Atanasidis - 600.000 Danilo Arboleda - 600.000 Adama Traore - 600.000

U igri Liga šampiona, ali i milioni

Plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda je već obezbedila najmanje grupnu fazu Lige konferencije i 3,94 miliona evra koliko donosi igranje trećeg po rangu takmičenja UEFA.

Naravno, ambicije crveno-belih su daleko veće, a ukoliko izbace Šerif i stignu do plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, prvak Srbije će obezbediti igranje grupne faze Lige Evrope i najmanje 12,26 miliona evra. Potencijalni rivali Zvezde na poslednjem stepeniku kvalifikacija su Dinamo Zagreb i Legija Varšava, a ostvarenje sna navijača i ponovni ulazak u Ligu šampiona crveno-belima bi doneo preko 20 miliona evra od UEFA.

.KurirSport/Aleksandar Knežević