PRESUDA VIŠEG SUDA U NIŠU

ADVOKAT MILJKAN KARLIČIĆ O SUDBINI MALČANSKOG BERBERINA: Kazna doživotnog zatvora je bila očekivana, lice je višestruki povratnik

Društvo

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Ninoslav Jovanović (48) iz sela Malča osuđen na doživotnu kaznu zatvora za otmicu i produženo krivično delo silovanja čija je žrtva bila dvanaestogodišnja devojčica.

Na taj način potvrđena je presuda Višeg suda u Nišu od 5. januara ove godine kojom je serijskom silovatelju dece izrečena najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom Srbije.

Upravo ova prva izrečena kazna doživotnog zatvora u Srbiji je tema koju je za Kurir televiziju prokomentarisao advokat Miljkan Karličić.

foto: Kurir televizija

- Ovo je prva pravosnažna izrečena kazna u Srbiji. Ovo je bilo očekivano, s obzirom da je lice višestruki povratnik i nesporan je utisak javnosti da je slučaj vođen pravično. 2002. godine je ukinuta smrtna kazna u našem pravnom sistemu, zatim je uvedena kazna od 40 godina robije kao najteža, a onda je 2019. godine u naš pravni sistem uvedena doživotna kazna zatvora. Tu je dosta značio pritisak javnosti, uvođenje ove kazne je potpuno legitimno. Smisao društva nije brutalna odmazda, treba da se ostavi mogućnost preispitivanja. - rekao je Karličić.

foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video: