Foto: Profimedia

Tokio 2020

ODBOJKAŠICE OSVOJILE BRONZU, SRBIJA OBORILA OLIMPIJSKI REKORD: Srpkinje demolirale Koreju za devetu nacionalnu medalju u Tokiju!

Tokyo 2020
> 04:58h

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpkinje su u meču za treće mesto deklasirale Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15. Meč je trajao samo 74 minuta, što dovoljno govori o demonstraciji moći.

Briljirala je Tijana Bošković koja je sakupila 33 poena, što je četvrti najbolji rezultat u istoriji olimpijskig igara.

Mina Popović je osvojila osam poena, Milena Rašić šest, Bianka Buša pet, Maja Ognjenović četiri poena, a Bojana Milenković dva poena.

U finalu igraju Brazil i SAD.

foto: Profimedia

Srbija je devetom medaljom oborila nacionalni olimpijski rekord. Dosadašnji rekord, ostvaren u Riju pre pet godina, iznosio je osam medalja.

Podsetimo, do sada su zlatne medalje osvojile Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), srebro je uzeo Damir Mikec (streljaštvo), a bronzu Tijana Bogdanović (tekvondo), basket 3x3 tim, Milenko Sebić (streljaštvo) i Zurab Datunašvili (rvanje). Deveta medalja pripada vaterpolistima, koji od 9.30 igraju finale protiv Grčke, pa ćemo tada znati da li će ona biti zlatnog ili srebrnog sjaja.

Kurir sport

foto: Profimedia

TOK MEČA

3. SET

Gotovo je! Posle 25 minuta Srbija je rešila ovaj set sa 25:15 i tako stigla do bronzane medalje! Devete za Srbiju u Tokiju!

Tajm-aut je urodio plodom, Srbija je vezala tri poena - 17:10.

Morao je Zoran Terzić da reaguje tajm-autom pri rezultatu 14:10. Srbija ima sigurno vođstvo i drži sve u svojim rukama.

Srbija je u velikom naletu i praktično lomi meč u svoju korist - 13:7.

Tri as servisa Tijane Bošković doneli su Srbiji vođstvo 9:6.

Koreja je dobro otvorila set i povela sa 2:0, odmah i sa 4:1, ali se Srbija broz vratila u egal - 4:4.

foto: Profimedia

2. SET

Posle 24 minuta Srbija je još ubedljivije dobila set - 25:15. Tijana Bošković je sakupila ukupno 23 poena do sada, Bianka Buša i Mina Popović po 5, a Maja Ognjenović 4 poena.

Potpuna dominacija Srbije u središnjem delu drugog seta. Bojana Milenković je upisala prvi poen za 19:11. Selektor Koreje zove novi tajm-aut.

Ni tajm-aut nije pomogao Korejkama. Kontra Tijane Bošković i njen 18. poen za 12:6. Odmah i greška Korejki za 13:6.

Blok Mine Popović doneo je Srbiji prvi put četiri poena viška u drugom setu - 10:6. Odmah zatim Bianka Buša blokom donosi novi poen Srbiji - 11:6.

Srbija kao da je skinula teret posle osvajanja prvog seta, devojke igraju mnogo rasterećenije - 7:4.

Bianka Buša sa dva poena otvara drugi set - 2:0.

foto: Profimedia

1. SET

Gotov je prvi set posle 26 minuta! Sjajan blok upasivio je napad Koreje.

Bio je ovo dramatičan set, Koreja je vodila 16:15, a onda je usledio veliki nalet Srbije i vođstvo 23:17 koje je prelomilo ovaj set.

Srbija je u velikom naletu, as poen Boškovićeve za 23:17. Šest vezanih poena srpskog tima.

Majstorija Maje Ognjenović, posle velike požrtvovanosti Silvije Popović, doneli su Srbiji četiri poena viška u finišu prvog seta - 21:17. Zaista sjajan poen za srpski tim i tajm-aut za selektora Koreje, Italijana Stefana Lavarinija.

Milena Rašić prvim poenom donosi Srbiji ponovo dva poena prednosti - 19:17. Bošković ima do sada 12 poena.

Nalet Srbije posle tajm-auta i pet vezanih poena za prednost 15:13. Dve vezane greške najbolje odbojkašice Koreje Kim Jeon Kung, potom tri sjajna napada Bošković, koja već ima deset osvojenih poena.

Korejke su preuzele rezultatsku inicijativu, povele sa 8:6. Srbija je smanjila na 10:11, ali su Korejke sa dva vezana poena ponovo stekle prednost. Zoran Terzić je morao da zove tajm-aut.

Sjajna je Bošković već na startu meča, njena četiri poena za 6:3.

Kontra koju pretvara u poen Tijana Bošković donela je Srbiji prvo vođstvo - 3:1.

Srbija je počela meč u sastavu Ognjenović, Buša, Mina Popović, Bošković, Milenković, Rašić, a libero je Silvija Popović.

foto: Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra protiv Južne Koreje utakmicu za treće mesto i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odbojkašice će pokušati da nastave niz osvajanja medalja, pošto su u Riju pre pet godina osvojile srebro. U slučaju pobede doneće Srbiji devetu medalju iz Tokija, što će biti rekord Srbije.

Od samo stalnosti Srbija je najviše medalja osvojila u Rio De Žaneiru 2016. godine kada je osvojila osam medalja. Na Igrama u Londonu 2012. Srbije je osvojila četiri medalje, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

Srbija trenutno ima dva zlata, Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate). Jedno srebro koje je osvojio Damir Mikec (streljaštvo). Srbija ima četiri bronze, koje su osvojili Tijana Bogdanović (tekvondo), muška reprezentacija u basketu 3x3, Milenko Sebić (streljaštvo) i Zurab Datunašvici (rvanje).

Sigurnu medalju ima vaterpolo reprezentacija, koja od 9.30 igra finale protiv Grčke.

Kurir sport