Foto: Profimedia

ZASLUŽENO

SIMBOLI BEOGRADA U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE: Sprema se spektakularan doček na balkonu za HEROJE SRBIJE!

Tokyo 2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da će naredna tri dana simboli Beograda biti osvetljeni u bojama zastave Republike Srbije povodom velikog uspeha srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija je na Olimpijskim igrama u prestonici Japana oborila rekord iz Rija 2016. godine kada smo osvojili osam odličja. Iz Tokija se naši sportisti vraćaju sa devet osvojenih medalja, što je najveći uspeh u istoriji našeg sporta.

U čast naših šampiona od večeras do srede Brankov most, Most na Adi, palata Albanije i fontana na Slaviji sijaće u bojama srpske zastave.

Vesić je otkrio da će u utorak ispred Skupštine grada Begrada građani moći da pozdrave naše heroje iz Tokija. Svečani doček na čuvenom balkonu počinje u 21 čas.

Srbija je Igre u Tokiju završila sa devet osvojenih medalja, tri zlatne medalje doneli su vaterpolisti, Jovana Preković u karateu i Milica Mandić u tekvondu, Damir Mikec je bio srebrni u streljaštvu, dok su bronzane medalje osvojili basketaši, Tijana Bogdanović u tekvondu, strelac Milenko Sebić, rvač Zurabi Datunašvili i odbojkašice.

Kurir sport