Foto: Zorana Jevtić

BRUTALNO

"DOŠAO SAM DA TE UBIJEM" Jeziv zločin kod Bujanovca ZBOG LUBENICA, žrtva odgovorio ubici, to su mu bile poslednje reči!

Srđan S. (46) iz bujanovačkog sela Loparadince posle pucnjavce bacio i bombu na kuću žrtve Srbe Janjića (65), da ga dokrajči. Zločin gledalo Janjićevo unuče

Crna Hronika

"Došao sam da te ubijem", rekao je Srđan S. (46) u dvorištu porodične kuće Srbe Janjića (65) u selu Lopardince kod Bujanovca, na šta mu je Janjić odgovorio: "Kako, bre, da me ubiješ u mojoj kući?", nakon čega su se začuli smrtonosni hici.

Kako saznajemo, ovako se u subotu popodne odigrao nezapamćen zločin na jugu Srbije, a meštani kažu da je zločin gledalo i unuče ubijenog, koje pukom srećom nije povređeno.

Kratež iza leđa

- Kako sam čuo, Srba je sedeo ispred stare kuće u svom dvorištu, kada je Srđan došao. Srbine žena i ćerka su bile u drugoj, novoj, kući, a dete se igralo po dvorištu. Srđan je ušao u dvorište i mirno rekao: "Došao sam da te ubijem", na šta mu je Srba odgovorio: "Kako, bre, da me ubiješ u mojoj kući?!". To su mu i bile poslednje reči, jer je Srđan potom izvukao kratež, koji mu je bio iza leđa, uvučen u pojas pantalona. Bez pardona je pucao u Srbu. To je videlo Srbino unuče, i dete je prestravljeno pobeglo. U potpunom šoku se sakrio negde iza kuće. Srđan je za to vreme otrčao svojoj kući, uzeo bombu i bacio je u dvorište Janjića s namerom da dokrajči komšiju - priča meštanin.

foto: Kurir/T.S.

On dodaje da su Srđan i Srba godinama dobro živeli i da nikom nije jasno odakle tolika bes kod osumnjičenog.

- Nisu se svađali, a da bilo ko u selu zna. Jedini motiv, zbog kog bi moglo da dođe do ovoga, jeste to što je nedavno Srba pre neki dan otišao u policiju da podnese prijavu, jer mu je neko upropastio lubenice u njivi. Nepoznata osoba je došala i posekala mu sav bostan. Srbu je to izbacilo iz takta i obratio se policiji, ali koliko znam nikoga nije imenovao, samo je prijavio štetu. Moguće je da je Srđan pomislio daje Srba baš njega označio kao uništitelja i da je u besu odlučio da mu se na ovaj način osveti - pretpostavlja komšija.

Povredio i ćerku

Prema njegovim rečima, Srđan ima porodicu, a svojevremeno je bio i na ratištu. - Pretpostavljam da je kratež i bombu doneo iz rata, ali što ovako nešto da uradi, nikome nije jasno - kaže meštanin.

Srđan S. je posle bacanja bombe pobegao, ali se ubrzo sam predao policiji, te mu je određeno zadržavanje do 48 sati. - Kada je aktivirao paklenu napravu, povredio je i Srbinu ćerku, koja ima povredu noge, ali srećom, povreda nije strašna - kaže izvor.

Komšije: Stric mu ubio čoveka, on bio u zatvoru

Komšije Srbe i Srđana kažu da ovo nije prvi zločin, koji je potresao njihovo selo.

- Stric uhapšenog Srđana je pre više godina ubio nožem čoveka. Bio je 12 godina u zatvoru i kada je izašao razboleo se i ubrzo umro - kaže komšija i dodaju da je i sam Srđan ranije bio u zatvoru: - To im je izgleda porodična žica, da su skloni nasilju, jer nema drugog objašnjena.

Ćerka žrtve: Nisu bili u sukobu!

Ćerka ubijenog Srbe Janjića, juče je za Kurir, u suzama ispričala da ne zna šta ju je snašlo. - Ne znam šta se desilo i kako. Svi smo u šoku. Nikada nisu imali probleme i ne znam šta se to toliko desilo strašno da dođe da ubije čoveka na kućnom pragu. Svi smo van sebe - rekla je Milena, ćerka ubijenog.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:ilustracija)