Foto: T. S.

lepo

JOŠ JEDNO PRIZNANJE ŠKOLI ANIMIRANOG FILMA: Vranjskim animatorima prva nagrada na Međunarodnom festivalu

Srbija

Škola animiranog filma Vranje osvojila je prvu nagradu za animirani film "Porodica", na 51. Međunarodnom festivalu amaterskog filma "Žisel". Festival je održan od 6. do 8. avgusta 2021. godine u Omoljici.

Film "Porodica"su uradila deca, polaznici ŠAF-a, uzrasta od 10 do 15 godina, pod vođstvom mentorke Nele Ćurčije.

Žiri festivala je ŠAF-u dodelio plaketu "Zlatni suncokret", diplomu i 25.000 dinara.

Inače, ovaj film namenski je uradjen prošle godine za međunarodni projekat "Mult-most", koji okuplja mlade animatore iz nekoliko zemalja, a koji se svake godine održava u Novosibirsku u Rusiji.

Vranjski animatori godinama unazad dobitnici su brojnih priznanja u zemlji i inostranstvu, što je samo potvrda neverovatne inspiracije, predanog rada i kreativnosti talentovanih polaznika, ali i njihovih mentora.

U Vranju će u septembru biti održan 7. Svetski festival dečjeg animiranog filma "Zlatni puž 2021".

Organizator festivala je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Za festival je prijavljeno 1.723 filma iz 101 države sveta Festival će biti održan od 13. do 17. septembra u Vranju. Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Već po tradiciji dodeliće se prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.

(Kurir.rs/T.S.)