Foto: Profimedia / Vassos Stylianou / Alamy

nema zatvaranja za naše građane

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Srbija neće biti skinuta sa zelene liste, samo Kipar i pojedine zemlje EU uvodi PCR test

Društvo

Dobra vest stiže za sve oko koji nameravaju da putuju na Kipar narednih meseci. Naima, ova zemlja neće zatvarati granice, ali će za stepen pooštriti proceduru za ulazak u zemlju. Naime, prema našim saznanjima, za nekoliko nedelja uvešće obavezan PCR test za strane državljane, a to se može očekivati i od pojedinih zemalja EU.

Podsetimo, ministarka turizma Tatjana Matić juče je izjavila za Kurir da smatra da Savet Evropske unije 15. avgusta neće skinuti Srbiju sa zelene liste bezbednih zemalja, kao i da će se putni aranžmani koje su naši građani uplatili realizovati bez ikakve smetnje. Najnovija saznanja Kurira potvrđuju navode ministarke turizma.

foto: Printscreen RTS

- Mi još uvek nismo u crvenoj zoni, niti smatramo da ćemo biti skinuti sa zelene liste, ali nam je i dalje izuzetno značajno da se vakcinacija obavlja i da je to ključ za uspešan izlazak iz ove situacije - istakla je ona za Kurir.

Matićeva je navela da se razvoj epidemiološke situacije pomno prati u Evropi i da se u skladu sa epidemijskom situacijom donose nove mere.

- Kad su u pitanju putni aranžmani koje su naši građani uplatili, oni će se bez ikakve smetnje realizovati, dakle bez ikakvih prepreka će građani moci svoje putne aranžmane da iskoriste ove godine i posle 15. avgusta - navela je ona.

(Kurir.rs)