Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

NOVI DETALJI istragE

ŽENA KRTICA NAMEŠTALA MAFIJAŠE? Misteriozna devojka bila drugarica Veljinog vojnika i ljubavnica ŠKALJARCA!

Deo zloglasnog klana bio u paranoji da ova devojka igra dvostruku igru i da svom dečku prenosi informacije. Ostatak ekipe imao u planu da preko nje namami glavnog atentatora škaljarskog klana u kuću u Ritopeku, ali nisu uspeli

Crna Hronika
> 11:49h

Nišlijka koja je bila kućna prijateljica jednog od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka bila je u vezi sa istaknutim pripadnikom škaljarskog klana.

Kako je otkriveno tokom prikupljanja dokaza protiv Belivukove zloglasne kriminalne grupe, koja je delovala pod paravanom navijačke grupe Principi, oni su se nadali da će moći da im oda važne informacije o "škaljarcu", ali su se, s druge strane, plašili da ne ocinkari i njih.

foto: Profimdia

Mamac za žrtve

- Žena koja je ušla u vezu sa "škaljarcem" zapravo je drugarica nevenčane supruge jednog od uhapšenih. U vezu s njim ušla je nešto manje od dva meseca pre hapšenja Belivukove grupe, praktično krajem 2020. Pitanje je šta bi se dogodilo da se osumnjičeni nisu našli iza rešetaka u februaru, jer je poznato da su žrtve mamili na najrazličitije načine - kaže izvor Kurira.

foto: Zorana Jevtić

On podseća da je Gorana Veličkovića Goksija u ruke pripadnika kriminalne grupe predao Bojan Hrvatin, koji je bio deo Belivukovog klana.

- Lazar Vukićević je namamljen slikama vezanog Belivuka, Milan Ljepoja prodajom automobila, Zdravka Radojevića je namamio kum Miloša Budimira, pripadnika klana, a Aleksandar Gligorijević je bio njihov saradnik zadužen za navijače u Vojvodini - podseća on i dodaje da su žrtve mamili na najrazličitije načine i da se ne isključuje mogućnost i da su preko misteriozne Nišlijke nameravali da namame ovog muškarca, koji se pominjao u medijima kao „glavni pucač škaljarskog klana“.

foto: Dado Đilas

Bili u paranoji

Naš sagovornik otkriva da je u presretnutim telefonskim razgovorima otkriveno da se devojka poverila drugarici koja je živela s Belivukovim saradnikom lokaciju na kojoj je boravila s momkom, ali i da se nigde ne kreću bez obezbeđenja.

- Prenela je drugarici šta joj je novi dečko pričao, kakva joj je uputstva davao za razgovore preko telefona, ali i to da nigde ne idu bez obezbeđenja. Očito su nameravali da preko nje saznaju još informacija.

Moguća nova hapšenja

Imali svoje ljude u policiji i BIA

Hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića otkriveno je da su oni imali saradnike kako u policiji, tako i u zatvorima, ali i da su za otmice i ubistva koristili tehnike kao što je pratnja, kontrapratnja, izazivanje udesa kako bi sprečili da neko krene za njima, a da su čak za jednu otmicu nameravali da obuku i policijske uniforme.

- Na listi uhapšenih je jedan aktuelni i jedan bivši stražar u beogradskom Centralnom zatvoru, ali je tokom istrage otkriveno i da su imali saradnike u policiji, čak i u BIA. Nema sumnje da su imali savetnike i saradnike u službama bezbednosti, pa se očekuju i nova hapšenja i proširenja optužnice - dodaje sagovornik Kurira.

S druge strane, interesovalo ih je i to da li se ona raspituje o njima i pokušava da dođe do informacija o Belivukovim saradnicima, po svemu sudeći jer su bili u paranoji da Nišlijka igra dvostruku igru i da možda i ona svom dečku prenosi informacije. Bili su na oprezu i sumnjali da se zaljubila i da će njen dečko da je pridobije na svoju stranu i to iskoristi u sukobu dve kriminalne grupe - otkriva izvor.

Detaljan plan za likvidaciju Nevolje

Priđeš mu blizu, metak u glavi i pun gas

I dok su Belivuk i njegovi kriminalci mamili, otimali i kasapili ljude, ni druga strana nije sedela mirno, pa je crnogorska policija u januaru ove godine sprečila planiranu likvidaciju Velje Nevolje i njegovog saradnika Marka Miljkovića u Tivtu. Kako tvrde istražitelji, zločin je iz zatvora Spuž isplanirao i finansirao Janko Vukadinović, blizak škaljarskom klanu. - Ti lagano, ka da nije tvoj posao, na pet-šest metara, pa onda u dva skoka mu priđeš, metak u glavu i puni sprint na auto, pun gas... Tu niko neće imati vremena od trenutka pucanja, dok istrčiš napolje, da potegne pištolj. Obavezno pancir obuci, pa i njega zapali - poruka je koju je navodno Vukadinović napisao zaštićenom svedoku Kamenku Kuču, koji je trebalo da ispali hice, prenosi crnogorska Borba.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna arhiva, Profimedia)