Foto: Starsport

spektakl u humskoj

NEMANJA STEVANOVIĆ JE HEROJ PARTIZANA Crno-beli posle PENALA do plej-ofa: Sa Santa Klarom za plasman u Ligu konferencija! VIDEO

Fudbal
> 07:27h

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferecnija, pošto su večeras na svom terenu posle penala pobedili ruski Soči sa 4:2.

Posle 1:1 iz prvog meča u Rusiji, pobednika nije bilo ni posle 120 minuta igre u Beogradu pošto je rezultat bio 2:2, tako da su pobednika u ovom dvomeču rešili jedanaesterci.

Precizni izvodjači za crno-bele bili su Marko Živković, Rikardo Gomeš, Sejduba Suma i Igor Vujačić. Na drugoj stani, Ibrahim Cagalov je pogodio stativu, dok je šut Rodriga odbranio Nemanja Stevanović.

Soči je prethodno poveo golom Sergeja Terehova u 33. minutu, izjednačio je Miloš Jojić u 55, a novu prednost ruskom timu doneo je Terehov svojim drugim golom na utakmici. Izjednačenje i produžetke je Partizanu doneo Aleksandar Šćekić u 90. minutu.

Partizan će u plej-ofu kvalifikacija igrati protiv Santa Klare koja je emiminisala Olimpiju iz Ljubljane.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport©
FOTO: Starsport
FOTO: sTARSPORT
FOTO: sTARSPORT
FOTO: sTARSPORT
FOTO: sTARSPORT
FOTO: sTARSPORT
FOTO: sTARSPORT
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Tok meča:

Penal serija:

4:2 - kraj!

3:2 - Odbranio je Nemanja Stevanović.

3:2 - Suma je pogodio uz dosta sreće.

2:2 - Žoazinjo je dobro šutirao, pogodi je Stevanović stranu, ali nije uspeo da dohvati loptu.

2:1 - Siguran je Rikardo.

1:1 - Lopta u jednu, Stevanović u drugu stranu.

1:0 - Živković pogađa za vođstvo Partizana.

0:0 - Stativu pogađaju Rusi, tačnije Selaga.

120. minut - Idemo u penal seriju.

118. minut - Mamana je ušao u igru kod Rusa. Dosta oprezno se igra u drugom produžetku i bez prave šanse.

111. minut - U igru su Obradović i Stevanović umesto Popovića i Uroševića. Sprema se Partizan za penal seriju očigledno.

106. minut - Umesto Lazara Markovića u igri je Miljković.

105. minut - Završen je prvi produžetak.

103. minut - Kakav potez Igora Vujačića. Preskočila je lopta Popovića i išla je ka praznoj mreži Partizana, a onda se pravo niotkuda pojavio Vujačić i loptu izbacio sa linije.

102. minut - Žuti karton za Margasova.

97. minut - Zicer za Ruse i odlična odbrana Aleksandra Popovića. Golman Partizana spasao je sada ekipu, gol visi u vazduhu. Rusi su dosta opasniji u ovom produžetku.

Pogledajte kakva je ludnica nastala u Humskoj posle gola Šćekića.

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Humskoj!

Idemo u produžetke.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

90. minut - GOOOOOOOL! Šćekić donosi izjednačenje Partizanu, opšta ludnica u Humskoj!

84. minut - U igri je Terzić umesto Miloša Jojića.

82. minut - Nekoliko dodavanja na prvu fudbalera Partizana i šut Sume, ali Sejduba se obrukao.

81. minut - Agban je oprobao šut sa više od 20 metara, ali siguran je bio Popović. Agban je pre samo minut ušao u igru.

76. minut - GOOOOOOOOL! Rusi ponovo vode posle gola Terekova, njegov drugi na ovom meču.

72. minut - Posle kornera lopta se odbila do Saničanina koji je dodao do Markovića koji je probao sa nekih 15 metara po zemlji u bliži ugao, ali lopta ide pored desne stative gola Rusa.

Vojvodina se obrukala u Klagenfurtu.

71. minut - Aleksandar Šćekić je u igri umesto Filipa Holendera.

65. minut - Iz igre izlazi Bibras Natho, na terenu je Sejbuda Suma.

Novi Pazar putem društvenih mreža proziva FK Partizan zbog skandiranja "Ratku Mladiću."

57. minut - Popov dobija žuti karton zbog faula nad Bibrasom Nathom.

54. minut - GOOOOOOOOL! Miloš Jojić donosi izjednačenje Partizanu. Ludnica u Humskoj.

54. minut - Probio je Živković po desnoj strani, zavrnuo loptu na penal, promašio Rikado, probao je Urošević posle ali lopta ide preko gola.

48. minut - Natho je dodao loptu do Markovića koji je probao šutem sa ivice šesnaesterca, ali lopta mu je prešla preko noge i otišla pored gola. Propala je sjajna šansa za Partizan.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Prema informacijama našeg izveštača Danilo Pantić nije u startnoj postavi zbog povrede primicača koju je zaradio na zagrevanju pred početak utakmice.

Završen je prvi deo igre, sa tribina se čuju zvižduci.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

FSS pokreće postupak protiv Novog Pazara i Partizana zbog haosa sa meča Superlige.

38. minut - Nova odlična prilika za Partizan. Posle kornera do lopte je došao Urošević, probao glavom, ali lopta prolazi pored gola Rusa.

33. minut - GOOOOOOOL - Rusi su poveli iz prva prave prilike na meču preko Sergeja Terekova, a posle sjajne akcije gostujuće ekipe, tačnije Baraća i Tsalagova.

25. minut - Probao je Natho iz prekida sa nekih 17-18 metara posle faula nad Markovića, ali spektakularna odbrana Dženajeva.

21. minut - Na terenu se malo šta dešava, ali zato na tribinama uopšte nije dosadno. Navijači Partizana skandiraju "Ratko Mladić".

Sjajna je atmosfera na stadionu Partizana večeras.

16. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Posle kornera lopta je došla do Vujačića koji je primio i opalio iz prve sa nekih 5-6 metara od gola Rusa, ali lopta je prošla preko gola.

15. minut - Probao je Marković iz kolena špicem sa nekih 20 metara, ali odlična odbrana golmana gostiju. Preti Partizan od starta meča, gol visi u vazduhu.

Prava porodična atmosfera u Humskoj.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

6. minut - Prva prilika na meču. Prošao je Lazar Marković po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, ona je prošla kroz celu odbranu Sočija i došla do Holendera koji je probao iz prve, ali u poslednji čas uklizao je štoper ruskog tima i spasao čist gol. Holender se povredio nakon ovog šuta.

1. minut - Utakmica je počela. Na stadionu je oko 12-13 000 gledalaca.

Na zagrevanju Stanojević je ostao bez Pantića koji se povredio, pa će meč početi Filip Holender.

Sastavi:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

SOČI (3-4-3): N. Zabolotnji - Rodrigo, Barać, Prohin - Zalka, Tsalagov, Jusupov, Terehov - Noboa, Popov, Baršov.

Fudbaler Partizana Bibras Natho rekao je danas da ekipa mora da pokaže karakter, i prodje u narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferecnija.

"Moramo da pokažemo karakter, da pokažemo koji je naš nivo i kako igramo i, naravno, da pobedimo i prodjemo u sledeću rundu!", rekao je Natho za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana u četvrtak će na svom terenu igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferecnija protiv ekipe Sočija.

Prvi meč u Rusiji završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Partizan je u medjuvremenu ostvario i četvrtu pobedu, u isto toliko mečeva u Super ligi Srbije, nakon što je na gostovanju savladao Novi Pazar (4:1).

"Znamo da prethodnih nekoliko godina Partizan nije uspevao da pobedi Novi Pazar, ali mi smo došli sa našim ciljem, znali smo šta želimo da postignemo u ovoj utakmici. Srećan sam što smo ispunili ono što smo zamislili i pobedili ih uz četiri data gola. Sada moramo da nastavimo!", dodao je 33-godišnji fudbaler.

Natho je u toj utakmici postigao prvi gol za svoju ekipu u 42. minutu.

"Postigao sam lep pogodak levom nogom, sa 25 metara, koji je promenio tok igre. Nakon toga nam je bilo lakše jer su i oni igrali otvorenije, pokušavali da napadnu, pa smo imali više prostora za igru", ocenio je on.

Utakmica u Novom Pazaru prekidana je četiri puta, a Natho je istakao da je igračima bila veoma teško i mentalno i fizički.

"Nije normalno igrati 60 minuta, zatim pauzirati 20 i posle toga ponovo igrati. Ja sam bio zamenjen, ali je igračima koji su ostali na terenu bilo veoma teško- i mentalno i fizički. Ipak, srećan sam što smo utakmicu završili bez povreda", rekao je on.

Vezni fudbaler dodao je da je ovo bio drugi put da ekipa čeka potvrdu VAR-a, i da nakon provere gol bude priznat.

"To je dobro za fudbal, ali nadam se da će to sve u budućnosti kraće trajati jer je sudiji trebalo šest do sedam minuta da donese odluku. Ali, za početak je dobro da imamo VAR!“, zaključio je Natho.

Meč izmedju Partizana i Sočija na programu je u četvrtak od 21.00.

Kurir sport