Kurir otkriva

Šutanovac na saslušanju u policiji!

Bivši ministar odbrane za nekoliko dana će biti saslušan u policijskoj stanici „29. novembar“ po prijavi Agencije za borbu protiv korupcije

Politika
> 00:00h

BEOGRAD - Raspevavanje. Umesto da poslednje dane leta koristi za sunčanje i brčkanje na nekom od gradskih bazena, nekadašnji ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac će morati da se javi u policiju, saznaje Kurir! Naime, policija je od tužilaštva dobila nalog da sasluša Šutanovca po krivičnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije od 8. avgusta zbog neprijavljivanja imovine. - Šutanovac će narednih dana dobiti poziv za saslušanje, a razgovor će biti obavljen u stanici „29. novembar“- kaže izvor našeg lista. Agencija je utvrdila da Šutanovac nije prijavio da su on i supruga stekli vlasništvo nad po jednom desetinom idealnog dela stana od 63 metara kvadratna u Skerlićevoj 20 na Vračaru. Time što nije prijavio imovinu izvršio je krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. - Pošto Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, krivičnu prijavu je uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju - pisalo je u saopštenju Agencije, koja je prijavu podnela Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Šutanovac je u prvi mah rekao da nema takvu informaciju i da je to, „koliko on zna, netačno“. - Proverite u nadležnim državnim organima pre nego što objavite neistinu - poručio je Šutanovac, a kada smo mu rekli da smo proverili, uzvratio je porukom: - I ko vam je to potvrdio, u tužilaštvu ili policiji? Ne morate da mi otkrijete izvor, ali ovo nije na nivou trača, već ozbiljnog postupka. Ako je policija tako nešto dobila, to treba i da uradi - rekao je Šutanovac i dodao: - Mene niko o tome nije obavestio, naprotiv. Ja ću se odazvati svakom pozivu državnog organa.

Ovde će se skućiti porodica Šutanovac

Kako se skućio Dragan Šutanovac sa suprugom Marijom, jednom kiparskom kompanijom i još osam suinvestitora gradi luksuzni stambeno- poslovni objekat na Vračaru, u Skerlićevoj 20. Oni planiraju da sagrade 3.764,27 kvadratnih metara - devet stanova, od čega će svaki imati oko 250 kvadrata, jedan lokal i 24 garažna mesta. - Tačno je da s još devet investitora učestvujemo u sufinansiranju izgradnje zgrade u kojoj nameravamo da živimo. Ne znam sada o kolikoj se sumi tačno radi, ali ćemo za to uzeti kredit. Supruga ima dobru platu i moći ćemo to sebi da priuštimo. Svu dokumentaciju o tome ću dostaviti nadležnim organima i Agenciji za borbu protiv korupcije - rekao je svojevremeno Šutanovac.