Foto: Kurir/T.S.

pogledajte

ZAVRŠENI DANI VRANJA: Za kraj održana izložba OLDTAJMERA

Srbija
> 13:43h

Poslednjeg dana tradicionalne manifestacije grada, Vranjanci su bili u prilici da uživaju u izložbi oldtajmera. Automobili parkirani na gradskom šetalištu izazvali su veliko interesovanje građana.

- Oldtajmeri su pobednici vremena. I posle toliko godina opet su u voznom stanju. U meni bude nostalgiju, jer su bili sastavni deo našeg bezbrižnog odrastanja i mladosti", samo su neki od komentara Vranjanaca. Istog dana organizovana je samsijada, a u Gradskom parku otvorena je izložba fotografija starog Vranja, koju je pripremio Istorijski arhiv "1. januar".

FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.
FOTO: Kurir/T.S.

Tradicionalna manifestacija grada koja se održava 17. godina završena je glumačkim prikazom na vranjskom govoru pod nazivom "Odovde po tam' – nema! I cel vek toj je!'' u dvorištu Muzej kuće "Bore Stankovića''.

O značaju negovanja vranjskog govora, pre svega kroz prizmu stvaralaštva Borisava Stankovića, govorila je Ana Mitić Stošić, pesnikinja i profesor srpskog jezika i književnosti iz Vranja. Odlomake iz Stankovićeve drame "Koštana'' izveo je glumac Dragan Stanković, uz vokalnu solistkinju Tijanu Vučković, članice Folklornog ansambla "Sevdah'' i muzičku pratnju Slobodana Jovanovića Cobija na harmonici i Esada Jašarevića, na klarinetu. Glumica vranjskog teatra Radmila Kocevska izvela je čuvene "mantafe''.

Kulturno – obrazovni centar Vranje, pripremio je program poslednje večeri manifestacije "Dani Vranja''.

(Kurir.rs/T. S.)