Foto: www.crvenazvezdafk.com

maksimalno ozbiljno

ZVEZDA IMA 6.000.000 RAZLOGA ZA PROLAZ U KLUŽU: Crveno-beli imaju motiv za sportsko, ali i finansijsko zadovoljstvo!

Veliki izazov za ekipu trenera Dejana Stankovića

Fudbal

Od specijalnog izveštača Kurira iz Rumunije Aleksandra Radonića

Dejan Stanković rekao je da njegovi fudbaleri neće potceniti Kluž, te da neće olako ući u večerašnji duel, uprkos visokoj prednosti iz prve utakmice od 4:0. Prolaz u grupnu fazu Lige Evrope crveno-belima donosi sportsko, ali i finansijsko zadovoljstvo.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Naime, sam ulazak u Ligu Evrope doneće Crvenoj zvezdi čak 3.600.000 evra. Za to je potrebno samo da crveno-beli večeras (20.30) u revanš meču u Rumuniji ne izgubi sa više od četiri gola razlike.

Zanimljivo je da Crvenu zvezdu čeka i novac od bonusa. Dodatna premija biće uplaćena od strane UEFA na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta u evropskim takmičenjima. Trenutna pozicija na listi Crvenoj zvezdi garantuje 2.900.000 evra.

foto: www.crvenazvezdafk.com

I tu nije kraj nagradama. Crvena zvezda će za svaku pobedu u grupnoj fazi takmičenja dobiti 630.000 evra, remi donosi tri puta manje novca (210.000 evra). Ukoliko Zvezda prođe dalje, sledi premija od 1.100.000 evra ako ekipa završi na prvom mestu u grupi, odnosno 550.000 evra ukoliko bude drugoplasirana. I treće mesto donosi satisfakciju, odnosno nastavak takmičenja na proleće u eliminatornoj fazi Lige konferencija.

Kurir sport