Foto: Kurir

u sklopu proslave dana grada

VIŠE OD 1.500 TAKMIČARA: Održan četvrti Subotički polumaraton

Više od 1.500 trkača svih generacija iz 17 zemalja učestvovalo je na 4. Subotičkom polumaratonu.

Ostali sportovi
> 17:14h

Više od 1.500 trkača svih generacija iz 17 zemalja učestvovalo je na 4. Subotičkom polumaratonu.

Pod sloganom "Trči kroz istoriju" sportisti i rekreativci svih generacija takmičili su se u trkama na pet, deset i 21.5 kilometara. Pre njih organizovane su dečje trke.

Izuzetno organizovani 4. Subotički polumaraton opravdao je očekivanja. Lep dan i dobro raspoloženje na svakom pedlju trase trčanja, raspoređeni volonteri, sve besprekrorno i kao podmazano! Uoči trka ulicama grada održan je blok dečjih trka "Active kids run" među kojima i trka beba u kolicima.

Iako je padala kiša i pretila da poremeti planove organizaorima i takmičarima, jutro je bilo druga priča - sunčan,a ne previše topao dan, odgovarao je takmičarima, ali onima koji su samo želeli da testiraju svoje mogućnosti a kao nagradu dobiju medalju oko vrata.

U polumaratonskoj trci (21km) najbolji je bio Velimir Bojović iz Beograda koji je stazu istrčao za 1:14:21.

- Prvi put trčim u Subotici i bilo je zaista divno. Ovo je fantastično, kao u Evropi. Ovde svi navijaju pored staze, a to retko gde možete da vidite u Srbiji. Ipak je kultura na severa drugačija. Prezadovoljan sam. Inače, moj rekord je daleko bolji od današnjeg vremena, ali sam postavio novi rekord Subotičkog polumaratona i zaista sam srećan - kaže Bojović.

U trci je učestvovalo čak 1.500 takmičara iz 17 zemalja, a prvi takmičar koji je ušao u cilj je bio Maksim Puškar iz Subotice koji je istrčao stazu od pet kilometara u vremenu 15:24.

- Očekivao sam da ću biti brži, ali juče sam imao jaku trku i ostvario 19. rezultat u Evropi trenutno do 18 godina. Bavim se atletikom i ove godine sam bio tri puta državni prvak i dva puta sam bio drugi u Srbiji do 20 godina. Sledeće godine ću juriti normu za Svetsko – kaže Maksim.

Subotički polumaraton je uvertira za proslavu Dana grada.

Kurir sport / subotica.com