Foto: Starsport©

rekcija

MOJE JE DA IH UPOZORAM DA OVAKO NE VALJA! Terzić opominje odbojkašice pred četvrtfinale sa Francuskom

Selektor Srbije Zoran Terzić nije blistao od sreće ni posle maksimalne pobede protiv Mađarske u osmini finala 32. Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi

Kormilar evropskih i svetskih šampionki pohvalio je igru Francuske, narednog rivala naše selekcije u četvrtfinalu, koje je na programu u sredu od 20 časova.

„Devojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog preteranog truda, motivacije i želje… I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više!“, rekao je Terzić.

Selektor Srbije pohvalio je mladu reprezentaciju Francuske, koja je naredni rival evropskih i svetskih šampionki na 32. Evropskom šampionatu u Beogradu.

„One su ubedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima… Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre“, rekao je na kraju Terzić.

Kurir sport