Foto: Profimedia

ima se, može se

ROMAN ABRAMOVIČ IMA NAJSKUPLJU JAHTU NA SVETU: Vredi 500.000.000 evra, duga je 140 metara, može da izdrži napad rakete!

Ruski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi opremio plovilo po svojoj želji

Fudbal

Roman Abramovič, gazda Čelsija, počastio je sebe novom jahtom. Renoviranje luksuznog broda koji je dugačak 140 metara trajala je šest godina i bila je po ukusu prebogatog Rusa.

Radi se o jahti "Solaris" za koju je Abramovič platio 500.000 evra pre šest godina. Pune tri godine luksuzno plovilo bilo je na specijalnoj doradi u nemačkoj luci Bremerhaven, a za radove je bila zadužena firma "Lojd Verft".

Izvori bliski engleskim medijima kažu da je hangar u kome se radila popravka veći od Bakingemske palate i da je „Solaris“ već sada ozbiljan kandidat da bude proglašen za jahtu godine.

- Ovo je najnovija Romanova igračka vredna 610 miliona dolara. Mega jahta je najskuplja jahta koja je napravljena po nečijem zahtevu. Ima neverovatnu naprednu tehnologiju, dugačka je 140 metara i ima 48 kabina koje mogu da prime posadu od 60 ljudi i 36 gosti - stoji u opisu na portalu "Luksuo" koji je specijalizovan za jahte.

U tekstu još piše:

- Ovo je najbezbednije plovilo na svetu, napravljeno je za Romanov uzak krug prijatelja. "Solaris" ima vrhunski sistem za bezbednost, zatim radarski sistem detekcije raketa, prozore koji su otporni na metke i posebnu pancirnu zaštitu. Ima ugrađenu teretanu, saunu, đakuzi, bazen, kao i mali noćni klub. Tu je i prava flota džet-skija, kao i helipad na koji može da sleti helikopter.

foto: AP

Roman Abramovič trenutno koristi jahtu „Eklips“ koja se, nakon modifikacija urađenim po želji ruskog tajkuna, procenjuje na preko milijardu dolara. „Eklips“ je, između ostalog, naoružan i raketama, za slučaj da jahta bude napadnuta.

Procenjuje se da će „Solaris“ biti osma jahta u sve moćnijoj floti Romana Abramoviča.

Kurir sport