Foto: Profimedia

srpska tradicija

NOV RECEPT ZA STARO, SVIMA OMILJENO JELO: Spremite domaću SARMU bez prženja mesa i uz 2 bitna sastojka sa kojima je ukus još BOLJI

Žena

Ovo je nešto drugačiji način pripreme omiljenog srpskog jela.

Isprobajte ovaj recept za sarme gde ne mora da se prvo proprži mleveno meso. U sarme se dodaje belo vino i kim koji daju specifičan ukus. Zaista je ukusno.

foto: Profimedia

Sastojci

kiseli kupus

800 g mlevenog mesa

1 šargarepa

malo slanine

pirinač

1/2 glavice crnog luka

1,5 kašičica začinske paprike

malo vode

1 šoljica belog vina

malo kima

lovor

suvo meso

foto: Profimedia

Priprema

Iseckajte sitno crni luk, šargarepu i slaninu, pa pomešajte. Dodajte mleveno meso i pirinač (količina po vašoj želji) koji ste prethodno potopili u vrelu vodu na minuta samo da omekša. Lepo sjedinite.

Na dno šerpe sipajte začinsku papriku koju ste pomešali sa vodom i stavite 2 lista kupusa. Zatim na svakom listu sarme odsetite vrh i stavite punu kašiku mesa (meso nemojte da pržite) i uvijajte. Kada poređate prvi red sarmi, sipajte belo vino, pa nastavite da ređate. U sredinu stavite suvo meso. Prelijte sa malo vode i stavite malo kima i lovorov list.

Ako je potrebno u toku kuvanja dodajte još malo vode. Nema potrebe da solite, jer niste ispirali kupus, a i suvo meso je slano. Ako želite možete da dosolite.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./StvarUkusa)

Bonus video: