Foto: FSS

BRAVO

PIKSI I PRVI TIM GLEDALI ORLIĆE: Nacionalni A tim Srbije sa tribina podržao Orliće protiv Ukrajine! FOTO

Fudbal

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije porazom je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za fudbalere do 21 godine.

Ukrajina je kao gost porazila Orliće u Staroj Pazovi sa 1:0 pogotkom Dmitra Kriskiva u 15. minutu utakmice.

Srbija je na ovom meču igrala u sastavu: Gordić, Bjeković (73. Vidosavljević), Čestić, Marković, Daničić, Pavlović (56. Milosavljević), Ilić, Tetek, Jović (80. Gavrić), Tedić, Stevanović.

Pored nekoliko stotina gledalaca, svoje mesto na tiribnama našao je i selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi. Zajedno sa njim bilo je i nekoliko reprezentativaca našeg prvog tima.

FOTO: FSS
FOTO: FSS
FOTO: FSS
FOTO: FSS
FOTO: FSS
FOTO: FSS
FOTO: FSS

Dve najbolje šanse da se dokopaju remija Orlići su imali preko Tedića i Strvanovića, ali je ekipa Ruslana Rotana na kraju odolela i odnela vredna tri boda iz Stare Pazove.

- Ukrajinci su jedna dobra reprezentacija, jako dobra igra, jako dobar pas. Krenuli smo visoko, primili smo gol, oni nisu. Momci su pružili maksimum, očekujem da će biti bolje u narednim mečevima. Momci imaju kvalitet, tek smo se upoznali - poručio je posle meča selektor Živković. i dodao:

- Atmosfera je divna. Jesmo izugbili, ali ne smemo pognuti glave. I nećemo. Ovo nije naš kraj, ovo je naš početak. Očekujemo da već protiv Severne Makedonije porpavimo utisak i dođemo do prvih bodova na putu ka Evropskom prvenstvu - zaključio je Živković.

Orlići za četiri dana (7. septembra) imaju šansu za popravni protiv Severne Makedonije. Podsetimo, Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 8 zajedno sa Francuskom, Farskim ostrvima, Jermenijom i Severnom Makedonijom, pored Ukrajine.

Kurir sport