Foto: Ana Paunković

ANALIZA POZNATOG DOKTORA

RADMILO JANKOVIĆ ZA KURIR O KORONA KRUGU: Nevakcinisani Kragujevčanin ide u Budvu, pa kod bake na slatko... ONA VIŠE NIJE ŽIVA

Društvo

Prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš za Kurir analizira kako trenutno izgleda, kako ga sam naziva, prosečan krug korona pakla u Srbiji:

- U centru kruga je prosečan Srbin, starosti izneđu 20 i 39 godina (Kragujevčanin recimo, jer još sam frapiran činjenicom o jučerašnjih 210 novoobolelih u Kragujevcu i planiranom večerašnjem koncertu Zdravka Čolića). Nije baš da je sledbenik ravnozemljaša i teoretičara zavere ali misli da "ima tu nešto oko vakcina sumnjivo"... Neće baš on da bude prvi.

Letovao je ove godine u Budvi. Za odlazak u omiljenu Grčku morao bi da plati testiranje na koronavirus. Bio je u Budvi i na Čolinom koncertu... Vratio se kući, u Kragujevac pomalo slinav, ali bez ikakvih drugih problem. Neko bi, kao i on rekao, da je zdrav i da mu nije ništa.

Majka mu govori da bi mogao da ode do bake, da odnese nedeljni ručak. Baka je unuku iznela omiljeno slatko od jagoda, tri puta ga poljubila, jednom i u čelo... Još u februaru baka je primila Sinofarm vakcinu. Kao stara, s njenom stalnom boljkom, bila je prioritet. Ali prošlo je od tada i više od pola godine. Vreme joj je da prima treću dozu. Ali, baka dobija temperaturu, pada u postelju... Vode je u kovid bolnicu... Unuk više ni ne slinavi. Baka je izgubila životnu bitku. A on - on ne može sebi da oprosti...

A da li će sad da se vakciniše. Da se kladimo?!

Kurir.rs