Foto: Dado Đilas, sduraku Shutterstock

preokret

NIŠTA OD USTOLIČENJA MITROPOLITA JOANIKIJA SUTRA? Kuriru nezvanično potvrđeno da će ceremonija biti otkazana tokom noći!

Kuriru je večeras nezvanično potvrđeno da se planira odlaganje ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, a ista saznanja su objavili i Večernje novosti, RTS i Tanjug

Crna Gora
> 00:36h

Povodom ove vesti, veoma brzo se oglasio i patrijarh Porfirije, koji je objavio da će "sutra ujutro, s božijom pomoći i molitvom za mir, svi arhijereji krenuti u Cetinje da bi ustoličili vladiku Joanikija u tron mitropolita crnogorsko-primorskog".

Kako je ranije danas objavio portal Borba premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović su u Podgorici nameravali da od patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija traže da, zbog navodnih mogućih incidenata, ustoličenje izmeste sa Cetinja u Podgoricu.

Na ovu odluku Krivokapić i Abazović su se, kako saznaje portal, odlučili nakon današnjih incidenata na Cetinju, uprkos jučerašnjim obećanjima da će svim građanima garantovati bezbednost, te da je cilj pomirenje Crne Gore i jednaka prava za sve, što u ovom slučaju izgleda i nije tako.

Krivokapić je večeras prisustvovao dočeku patrijarha Porfirija ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gde se okupilo više desetina hiljada ljudi.

Kurir.rs/Z.Šaponjić