Foto: Kurir.rs/T.S.

presek

PČINJSKI OKRUG: 72 zaražena koronavirusom, otvorena Kovid 2 bolnica u Zdravstvenom centru Vranje

Srbija

BEOGRAD - U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent.

U Zdravstvenom centru Vranje u subotu je otvorena Kovid 2 bolnica, i organizovan prijem prvih pacijenata, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Nakon obilaska Kovid 2 bolnice u staroj zgradi Hirurgije direktora Zdravstvenog centra Vranje, dr Saše Đorđevića i saradnika, otvorena je u subotu Kovid 2 bolnica i organizovan prijem za dva pacijenta.

Podsećamo, prethodnih dana intenzivno se radilo na pripremama za otvaranje Kovid 2 bolnice u kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje, organizovane su ekipe zdravstvenih radnika kao i pomoćnog osoblja kako bi u slučaju potrebe bolnica bila u potpunosti spremna za prijem pacijenata zaraženih korona virusom, saopštavaju iz Zdravstvenog centra Vranje.

Sa teritorije Pčinjskog okruga na kovid 19 testirano je 350 osoba . Analize su pokazale da su 72 osobe zaražene koronavirusom, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije. Iz Vranja je 39 novoobolelih, 11 iz Bujanovca, 10 iz Vladičinog Hana, 6 iz Surdulice, četiri iz Preševa, i dva novoobolela iz Trgovišta.

Od početka do kraja avgusta ukupan broj svih datih vakcina je 7.337

U Vranju je prema podacima Zdravstvenog centra ukupan broj datih vakcina sa presekom 4. septembra, 87.082. Trećom dozom do sada su vakcinisana 2.523 građana Srbije.

Prema evidenciji Zdravstvenog centra, od početka do kraja avgusta ukupan broj svih datih vakcina je 7.337, prva doza 3.479, druga 1.867 i treća doza 1.991.

Ukupan broj datih vakcina u toku jučerašnjeg dana je 284.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 136 pregleda, od čega su 74 prva i 62 kontrolna. Urađeno je 58 laboratorijskih analiza, pet brzih i 72 antigenska testa, od kojih je 36 pozitivno na koronavirus.

U poslednja 24 časa i pored svih napora lekara u Vranju je bitku sa koronavirusom izgubio jedan pacijent, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Iz ove zdravstvene ustanove saopštavaju da je ukupan broj pacijenata u Kovid 1 i Kovid 2 bolnici 78. Svi pacijenti su pozitivni na koronavirus sa upalom pluća, 48 je na kiseoniku. Na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata, dva su otpuštena, od kojih je jedan transportovan za Kruševac. Među obolelima nema dece. Slobodnih mesta je 80.

U Ambulanti pri Bolnici ukupno je obavljeno

48 pregleda, od kojih 35 prvih i 13 kontrolnih.

Četiri pacijenta su testirana pri Kovid ambulanti i svi su negativni na koronavirus.

Kurir.rs/T.S.