Foto: Profimedia

pred veliki derbi

VRATITE SE ODAKLE STE DOŠLI: Brazil odredio karantin za četvoricu argentinskih fudbalera iz Premijer lige!

Fudbal

Zdravstvene vlasti Brazila odredile su karantin za četvoricu reprezentativaca Argentine koji igraju za klubove engleske Premijer lige, pa će ti fudbaleri propustiti večerašnju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tom odlukom naloženo je četvorici fudbalera da se "vrate u zemlju iz koje su došli".

Utakmica Brazila i Argentine igra se večeras od 21 čas u Resifeu.

Fudbaleri Aston Vile Emilijano Martines i Emilijano Buendija i dvojac Totenhema Đovani Lo Čelso došli su da igraju za reprezentaciju Argentine uprkos tome što Premijer liga nije želela da ih pusti da se odazovu, pošto ih po povratku u Veliku Britaniju čeka obavezni karantin od 10 dana u hotelu.

foto: Profimedia

Kako je navela Brazilska zdravstvena organizacija, ta četvorica fudbalera su navodno imigracionim službenicima rekli da nisu nedavno bili u Velikoj Britaniji ili nekoj drugoj zemlji u kojima je Brazil na crvenoj listi zbog korona virusa.

Službenici iz Sao Paola posetili su hotel u kome je smeštena reprezentacija Argentine i proveravali su dokumenta.

Nekolicina igrača iz Premijer lige nije se odazvala pozivu u južnoameričke reprezentacije zbog obaveznog karantina, na savet klubova.

Brazil je zbog toga izgubio devetoricu igrača, od kojih petoricu startera, za tri utakmice u ovom prozoru kvalifikacija.

Beta