Foto: Profimedia

PRELEPO!

VREME MERIM NA ONO SA TOBOM I BEZ TEBE: Glumac dobio nagradu za ŽIVOTNO DELO, pa održao EMOTIVNI govor, posvetio ga NJOJ! (VIDEO)

Pop kultura

Italijanski glumac Roberto Beninji nagrađen je Zlatnim lavom za životno delo, na ovogodišnjem 78. festivalu u Veneciji i tom prilikom održao emotivni govor.

foto: Profimedia

Ono što je dodatno oduševilo gledaoce jeste govor šarmantnog glumca prlikom primanja nagrade, koji je gotovo u potpunosti posvetio svojoj supruzi - glumici Nikoleti Braski.

Niame, njih dvoje su zajedno već četiri decenije, a upoznali su se na snimanju njegovog prvog filma “Ti me pokrećeš”. Nikoleta je glumila u gotovo svim Beninjijevim ostvarenjima, među kojima se izdvaja potresna priča “Život je lep” o preživljavanju oca i sina u nacističkom logoru.

Nakon uvodnih zahvalnica, Roberto je uputio sledeće reči svojoj partnerki:

- U ovom trenutku želim posvetiti moje misli Nikoleti Braski, koja je ovde u dvorani. Sve radimo zajedno već 40 godina. Ja znam samo za jedan način merenja vremena: s tobom ili bez tebe. Podelićemo ovog krilatog lava, ja uzimam rep, da ti pokažem svoju radost mašući repom, a ti uzmi ostalo. Prvenstveno krila, krila su tvoja, jer ako sam u svom radu ponekad leteo, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, tvojoj lepoti, tvojoj ženstvenosti, činjenici da si žena - rekao je Beninji i dodao:

foto: Profimedia

- Biti žena je misterija koji mi muškarci ne razumemo. Gručo Marks je bio u pravu kada je rekao “muškarci su žene koje nisu uspele to da budu”. I to je istina. Nisam uspeo da budem poput tebe, Nikoleta. Ako sam u mom životu napravio nešto lepo ili dobro, to je uvek bilo kroz tvoje svetlo. Naša je ljubav bila na prvi pogled, zapravo na večni pogled - poručio je on svojoj supruzi.

Kurir.rs/A.A.

Bonus video: