Foto: EPA/ERDEM SAHIN

kari zagonetan

OGLASIO SE SVETISLAV PEŠIĆ! Izrekom iz Pirota odgovorio na priče da postaje selektor Srbije

Dan pred devetnaestu godišnjicu poslednjeg zlata naše košarke, kao bomba je odjeknula vest da se tadašnji selektor Svetislav Pešić vraća na klupu nacionalnog tima.

Košarka

Iako je Igor Kokoškov posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ostao selektor, mediji već drugi put na to mesto postavljaju Svetislava Pešića.

- Mi u Pirotu kažemo: "Nemaju si drugu rabotu!"", prenele su Novosti Pešićevu izjavu Tanjugu.

Podsetimo, Orlove već u novembru očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine. Naši košarkaši će 25. novembra dočekati Letoniju, a tri dana kasnije gostuju u Slovačkoj.

Svetislav Pešić je našoj zemlji doneo dve poslednje zlatne medalje. Sa reprezentacijom Jugoslavije je 2001. godine u Turskoj osvojio Evropsko prvenstvo, a godinu dana kasnije u Indijanapolisu smo postali šampioni sveta u košarci.

foto: Starsportphoto

Pešić je trenersku karijeru započeo u Bosni, bio je selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije, selektor Nemačke, a sa klupe je predvodio i brojne evropske klubove: Albu iz Berlina, Keln, Barselonu, Lotomatiku, Đironu, Dinamo iz Moskve, Crvenu zvezdu, Valensiju, Bajern Minhen.

Poslednji trenerski angažman imao je na klupi Barselone (2018 - 2020).