Foto: AP

ZANIMLJIVO

DOGAĐA SE OVO ZNAČI I VAN SUPERLIGE SRBIJE: Dani Alves otišao iz Sao Paola zbog neisplaćenih dugovanja!

Fudbal

Fudbalski klub Sao Paolo saopštio je danas da će odbrambeni igrač Dani Alves napustiti klub zbog spora oko dugovanja.

"Doneli smo odluku i obavestili smo (trenera) Ernana Krespa da više ne računa na Danijela Alvesa. Sao Paolo je važniji od bilo kog igrača", naveo je sportski direktor Karlos Belmonte u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Alves je trebalo da se priključi saigračima na današnjem treningu, pošto se vratio iz reprezentacije Brazila, koja je igrala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

foto: AP

Medjutim, njegovi predstavnici obavestili su upravu kluba da se 38-godišnji igrač neće pojaviti na treningu dok mu klub ne isplati dug od 1,8 miliona evra, preneli su brazilski mediji.

"Sao Paolo priznaje dug i prošle nedelje smo poslali predlog kako bismo pokušali da se dogovorimo, ali to njegovi predstavnici nisu prihvatili. Pregovori pravnog i finansijskog tima će se nastaviti", naveo je Belmonte.

Alves je najtrofejniji fudbaler u istoriji sa 43 trofeja.

Njegov odnos sa upravom kluba pogoršao se otkako je odlučio da igra za olimpijsku selekciju Brazila na Igrama u Tokiju, sa kojom je osvojio zlatnu medalju.

Alves se još nije oglasio povodom odlaska iz kluba, u koji je 2019. godine prešao iz Pari Sen Žermena.

Tokom karijere igrao je još za Baiju, Sevilju, Barselonu i Juventus. Njegov ugovor sa Sao Paolom isticao je 2022. godine.

Beta