Foto: Profimedia

BLISTALA

ONA JE BACILA DŽEJ LO I AFLEKA U DRUGI PLAN: Ismevali su je zbog BOJE KOŽE, a posebno zbog OVOGA, sada joj zavide NA USPEHU! FOTO

Pop kultura

Na premijeri filma "Poslednji duel", prikazanoj na Filmskom festivalu u Veneciji, pojavile su se Dženifer Lopez i Ravdah Mohamed, obe u belim dugim haljinama.

Iako je latino diva imala veliki dekolte, ali i Ben Afleka pored sebe, sva pažnja je bila usmerena ka Ravdah.

foto: Profimedia

Ravdah Mohamed je somalijsko-norveški model, aktivistikinja i istaknut zagovornik prava muslimanki.

Naime, Ravdah je rođena u Somaliji, a sa svega sedam godina je počela da nosi maramu, a godinu dana kasnije, sa porodicom se preselila u Norvešku, gde je počela sa obrazovanjem. U Norveškoj su je kolege iz škole podvrgavale zlostavljanju, maltretiranju i rasizmu, posebno zbog nošenja hidžaba i boje kože.

foto: Profimedia

Na početku karijera, učestvovala je u modnim kampanjama u arapskom svetu, ali onda su je primetili svetski poznati brendovi.

Ipak, Ravdah je otkrila da se suočila sa poniženjem i odbijanjem, posebno u modnoj industriji, dok su klijenti oklevali da joj daju priliku da se pojavi na Nedelji mode u Parizu navodeći ogorčenje i reakciju francuskih političara.

U maju 2021. godine zvanično je imenovana za urednicu predstojećeg časopisa "Vogue Scandinavia" koji bi uskoro trebao da bude predstavljen. Ravdah će postati prva urednica sa hidžabom jednog modnog časopisa.

foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video: