Foto: Profimedia

Šta čeka noleta

NOVAK PRED VELIKIM IZAZOVOM Medvedev posle meča karijere u Njujorku ima istorijsku šansu da skine krunu Đokoviću

"Pravo da vam kažem, nemam nikakav plan, apsolutno ništa. Ne znam da li ću igrati bilo šta, bilo gde... Trenutno sam samo ovde, u mislima, u Njujorku", tim rečima se Novak Đoković obratio novinarima nakon poraza u finalu US Opena, ali šta zapravo čeka najboljeg tenisera sveta?

Tenis

Nekoliko sati posle poraza od Medvedeva, Đoković je započeo 338. nedelju na čelu ATP liste na kojoj je čak i uvećao prednost u odnosu na Danila za 220 bodova zbog rezultata koji su dvojica tenisera imali prošle sezone.

Đoković je popravio prošlosezonski rezultat kada je u diskvalifikovan u četvrtom kolu, dok je Medvedev tada stigao do polufinala. Rus je prvi put u karijeri prešao preko 10.000 bodova, ima ih tačno 10.780, a za kolegom iz Srbije zaostaje 1.353 bodova.

Medvedev je učinio veliku stvar za svoju karijeru i ima šansu da već početkom novembra, nakon mastersa u Parizu postane prvi teniser još od 2004. godine koji je stigao do vrha posle dominacije Đokovića, Federera i Nadala, uz epizodu Mareja.

foto: Profimedia

Sa druge strane, Novak je više puta isticao da mu je fokus na grend slem turnirima, a nakon finala je poručio da ne zna gde će se pojaviti do kraja sezone.

Ipak, za sada jedna stvar jeste sigurna, a to je da će na Australijan Openu u januaru 2022. godine Đoković biti favorit za titulu, a to bi bio njegov 10. trofej u Melburnu i ukupno 21. grend slem u karijeri.

Kurir sport/Aleksandar Knežević