Foto: FK Voždovac

NA NOVOM POSLU

PRIZNANJE ZA MLADOG STRUČNJAKA: Jovan Damjanović nosi selektor omladinske reprezentacije Srbije do18 godina

Bivši sportski direktor i trener fudbalskog kluba Voždovac Jovan Damjanović imenovan je danas za novog selektora mladje omladinske reprezentacije Srbije.

Fudbal

"Pokušaću da prenesem na svoje igrače kulturu igranja za nacionalni tim. Pošto je reč o momcima koji su 2004. godište, pred njima je sasvim dovoljno vremena da se formiraju na pravi način i kada dodju u A tim da budu spremni za najveće fudbalske i profesionalne izazove", rekao je Damjanović, prenosi Fudbalski savez Srbije.

On je naveo da mu je posao koji je obavljao poslednjih godina u Voždovcu omogućio da upozna veliki broj igrača.

"Neki su već u prvim timovima i znam da se radi o veoma talentovanim fudbalerima. Razgovarao sam i sa ljudima koji imaju prave informacije, dobio sam kvalitetan izveštaj i jedva čekam prvo okupljanje u Staroj Pazovi", rekao je Damjanović.

U-18 reprezentacija Srbije već naredne nedelje ima dvomeč sa Slovenijom na gostujućem terenu, a u oktobru i dve utakmice sa Italijom u Srbiji.

"Biće to četiri izuzetno kvalitetne provere i sjajna prilika da već na startu uspostavimo neke principe. Iskoristiću priliku već na prvom okupljanju da igrače još malo upoznam na treningu, da im približim ideje i zahteve kako mislim da bi trebalo da izgledaju i na koji način da igraju", rekao je Damjanović.

Dok je vodio računa o školi fudbala u Voždovcu, Damjanović je izjavio da mu je cilj da od tih momaka napravi sjajne fudbalere, ali pre svega dobre ljude.

"To je moja misija, ali i pasija. Naročito sada u Fudbalskom savezu Srbije. Bitno je da decu učimo da igraju fudbal, ali je bitno da ih naučimo i na koji način treba da se formiraju i kako da se ponašaju. Kakve poruke treba da šalju", rekao je on.

"Kada nosite dres sa državnim grbom, standardi moraju da budu drugačiji i da se podignu na najviši mogući nivo. Sjajna je prilika da to uradimo već u mladjim kategorijama, da ti momci kada udju u A tim budu pravi primer ovima koji tek dolaze", istakao je Damjanović.

Beta