Foto: FSS

SVETSKO PRVENSTVO

ORLOVI SPREMNI ZA MUNDIJAL: Futsal reprezentacija Srbije na otvaranju SP protiv Irana

Futsal reprezentativac Srbije Slobodan Rajčević rekao je da veruje da predstojeći meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana njegove ekipe na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

Fudbal

"Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bismo mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana", rekao je Rajčević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije igra sutra od 17.00 protiv Irana, prvi meč u okviru Grupe F Svetskog prvenstva u Litvaniji.

Srbija se nalazi u teškoj grupi zajedno sa Iranom, Argentinom i reprezentacijom SAD.

"Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka. Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak", rekao je Rajčević.

Reprezentativac Strahinja Petrov istakao je da je šampionat u Litvaniji za njega prvo veliko takmičenje i "ostvarenje sna".

"Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana", rekao je on.

Po dve selekcije iz šest grupa izboriće plasman u narednu rundu takmičenja, kao i četiri najbolja trećeplasirana tima.

Srbiji je, posle Tajlanda (2012), ovo drugo učešće među odabranim svetskim selekcijama.

Beta