Foto: EPA / Alexander Zemlianichenko / Pool

potvrdio kremlj

PUTIN U SAMOIZOLACIJI Korona registrovana kod članova njegove pratnje; Peskov: Predsednik je zdrav ali ne želi nikog da ugrozi

Ruski predsednik Vladimir Putin je u samoizolaciji nakon što je kod nekoliko članova njegove pratnje registrovan koronavirus.

Planeta
> 14:07h

Kako je saopšteno iz Kremlja, zbog samoizolacije, Putin neće prisustvovati regionalnom bezbednosnom sastanku u Tadžikistanu.

"Ruski predsednik Vladimir Putin razgovaraće telefonom sa Emomailom Ramonom, predsednikom Tadžikistana. Vladimir Putin je rekao da zbog pojave slučajeva koronavirusa u njegovom okruženju, mora da na određen period bude u samoizolaciji", saopštio je Kremlj.

Putin će zato onlajn učestvovati na sednici Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB -a, na sastanku Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i na zajedničkom sastanku šefova država zemalja ODKB i ŠOS, prenele su ruske agencije.

Ti sastanci planirani su za ovu nedelju u Dušanbeu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da je predsednik Vladimir Putin, koji je otišao u samoizolaciju, apsolutno zdrav.

"Predsednik je odlučio da onlajn učestvuje na samitima Šangajske organizacije za saradnju i ODKB, jer je je bio u kontaktu sa osobama koje su obolele i ne treba da dovodi svoje kolege u opasnost“, rekao je Peskov, prenosi TASS.

Naveo je da Putin još neko vreme neće neposredno prisustvovati događajima, ali da samoizolacija neće uticati na intenzitet njegovog rada onlajn.

Kurir.rs