Foto: Beoinfo

modernizacija nastave

TABLETI PODELJENI ŠKOLARCIMA I NA VRAČARU: Roditelji podržali akciju ocenivši je kao veoma dobru (FOTO)

Beograd

BEOGRAD - Na Vračaru je nastavljena podela tableta u OŠ „Sveti Sava” i „Vladislav Ribnikar”, uz prisustvo đaka i njihovih roditelja.

Predsednik gradske opštine Vračar prof. dr Milan A. Nedeljković uručio je učenicima elektronska nastavna sredstva, a podeli tableta su prisustvovali članovi Veća Dragi Lukić, Biljana Rakić i šef Kabineta predsednika opštine Nikola Jelenković.

foto: Beoinfo

- Srećan sam što imam čast da vam podelim ovako vredne poklone, koji će vam veoma značiti u nastavi i učenju, kako u školi tako i kod kuće. Tableti su osigurani i vlasništvo su Grada naredne tri godine, zatim postaju vlasništvo roditelja. Na ovaj način moći ćete da posećujete samo obrazovne sajtove, a u periodu od 22 do 6 časova biće zaključani – naglasio je predsednik opštine, dodavši da je Grad na ovaj način omogućio da se neometano sprovodi digitalna nastava na teritoriji Beograda, za sve učenike od trećeg do šestog razreda.

foto: Beoinfo

Direktor OŠ „Sveti Sava” Jovana Milenković zahvalila je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću što je prepoznao tokove modernog nastavnog procesa, kao i predsedniku gradske opštine Vračar prof. dr Milanu A. Nedeljkoviću što je sproveo u delo obećano i obradovao učenike tabletima. Snežana Knežević, direktor OŠ „Vladislav Ribnikar”, rekla je da uz ovakvu podršku Grada i Opštine Vračar, naročito u vreme epidemije, tableti omogućavaju sigurnu nastavu na daljinu i digitalni tok obrazovnih informacija ka učenicima.

Roditelji su podržali ovu akciju ocenivši je kao veoma dobru u procesu modernizacije nastave i digitalizacije obrazovnog sistema. Osnovna škola „Sveti Sava” dobila je 506 tableta za učenike i 40 laptopova za nastavnike, a „Vladislav Ribnikar” 575 tableta i 57 laptopova.

Kurir.rs/Beoinfo